KOM_SV_170935-NR02_S_Gratis_word_Web

Gratis Office på webben

Varför betala dyrt för program som du kan få gratis? Kopior? Absolut inte, det är Microsoft som bjuder på en gratisversion av Word och de andra Office-programmen som klarar det mesta.

16 januari 2014

Word och de övriga programmen i Microsoft Office ingår i världens populäraste kontorspaket. Visst finns det gratisalternativ (till exempel LibreOffice eller Google Docs på internet), men gillar du exempelvis Word kan det kännas besvärligt att byta. Använder du Microsoft Office på kontoret så känns det väl ganska logiskt att fortsätta med det därhemma?

Men till och med den minsta versionen av Office-paketet kostar en hel del. Visserligen får du program med avancerade funktioner, men samtidigt är det många av dem som bara få användare utnyttjar.

Konkurrensen om kunderna är turligt nog hård, och för att möta utmaningen från gratisprogrammen har Microsoft skapat en gratis specialversion av Office som fungerar överallt där det finns nätanslutning. Du kan till och med använda webbversionen på din smartmobil eller pekdator, även om kvalitet och upplevelse givetvis till stor del beror på storleken på skärmen.

Office Web Apps, som paketet kallas, har inte alla funktioner som finns i det kompletta kontorspaketet, men allt det viktiga finns där. Det enda som krävs är ett Microsoftkonto och en internetanslutning. Dessutom får du (förutom Officepaket) tillgång till alla dina projekt var du än befinner dig. Du kan även ge andra personer tillåtelse att redigera i dina dokument och på så sätt samarbeta utan att behöva skicka några dokument fram och tillbaka mellan er.

Här kan du läsa vad du ska göra för att komma åt Office Web Apps-paketet där många av funktionerna är desamma i flera av programmen. Här koncentrerar vi oss på ett av de mest vanliga, nämligen Word.

Office Web Apps finns på webbadressen: www.skydrive.com

Kanske är du intresserad av...