KOM_SV_171114-NR13_E_Kingsoft_på _tablet_Web

Gratis kontorspaket till surfplattan

WPS Office är gratis för både iOS och Android. Med appen går det att arbeta med dokument som är kompatibla med Word, Powerpoint och Excel.

1 september 2014

På senare år har surfplattor blivit allt populärare, men de används först och främst för att surfa på internet, chatta, lyssna på musik och läsa e-post. Den som behöver jobba har fått överge sin pekdator och ta fram den gamla bärbara datorn i stället. Även om det går att skriva och räkna i en surfplatta, har det varit svårt att hitta något vettigt kontorspaket för surfplattor om man vill jobba med samma dokument som i datorn.

Nu finns dock WPS Office även för surfplattor och även som app är programmet helt gratis. Appen fungerar allra bäst i Android och det går att öppna såväl Word- som Excel- och PowerPoint-filer. Dokument som är skapade i appen kan på motsvarande sätt öppnas i Microsoft Office i datorn. I appen går det inte bara att läsa och skapa enkla dokument, här finns också olika teckensnitt, teckenstorlekar med mera för professionella texter och presentationer.

Appen är enkel att använda och högst upp i varje del ligger det välkända menyfliksområdet, som vi känner igen från de nyare versionerna av Microsoft Office och som även finns i WPS Office för pc.

> Hämta WPS Office

Kanske är du intresserad av...