Excel

Så använder du mallar i Excel

Ta kontroll över hushållsbudgeten, lägg upp en aktivitetsplan för den kommande semestern eller en kalkyl för den kommande släktfesten. Excel erbjuder en värld av möjligheter i form av olika mallar.

12 september 2016

Det tar inte lång stund att ta kontroll över en rad olika detaljer i tillvaron med Excel, och programmets mallar gör det enkelt att få en överblick över ekonomi, semesterplaner eller en vanlig enkel att göra-lista.

Mallarna visas när du startar programmet, och utöver möjligheten att skapa en tom arbetsbok och en introduktion, finns även en mängd mallar som ofta uppdateras löpande. Om du inte ser någon mall som verkar passa dig, finns det längst upp på sidan både ett sökfält och en rad med föreslagna mallkategorier.

Detta kan mallarna:

Semesterplanering - Denna mall, som för tillfället visas under föreslagna mallar, hjälper dig att ta kontroll över en kommande semesterresa. Här finns plats för personlig information för alla semesterresenärer, detaljer för ut- och hemresa med flyg, var övernattningarna kommer att ske och en lista med sådant som inte får glömmas bort.

Familjebudget - Här får du en god överblick över familjens ekonomi. Här finns en rad standardposter för både intäkter och utgifter varje månad, plus att det går att lägga till poster för att skapa sin egen personliga och korrekta budget.

Löpningslogg - Ett strålande verktyg för alla som vill ha total koll över hur mycket de sliter skosulor på skogsstigar och asfaltsvägar. Mata in hur mycket du har sprungit, hur lång tid det har tagit, och mallen kommer att skapa en detaljerad översikt över vad du gör varje månad. Det skapas dessutom grafer som tydligt visar dina prestationer.

Kanske är du intresserad av...