Ordning på priavtekonomin med Excel.

Det behöver inte vara världens tråkigaste att hålla lite ordning på privatekonomin. Med rätt mallar hjälper till Excel att hålla budgeten.

© Shutterstock

Håll ordning på din ekonomi med Microsoft Excel

Microsofts kalkylprogram Excel är perfekt för att hålla privatekonomin i schack. Det finns massor av färdiga mallar som du bara hämtar och fyller i.

Excel. Kan det bli tråkigare och krångligare? Många tycker att Microsofts kalkylprogram är inte bara trist, utan kanske även lite skrämmande.

Sedan finns det entusiaster som menar att Excel kan användas till i stort sett allting. Sanningen ligger säkerligen någonstans mitt emellan.

Sant är dock att Excel, eller vilket annat kalkylprogram som helst för den delen, kan vara en utmärkt hjälp för att hålla ordning på privatekonomin. Och det fina är att du inte behöver bekymra dig om hur Excel fungerar. Det finns färdiga mallar som du öppnar i programmet och fyller i med dina egna uppgifter.

Såväl i Excel och på internet finns det mängder med mallar som efter lite anpassning är färdiga att använda. Sedan kan du enkelt föra in dina egna inkomster och utgifter.

Här finns mallarna till Excel

En plats att hämta mallar från är Microsofts egen hemsida. Där finns det över 50 mallar till Excel för allt från att ställa upp en privat budget till att hålla koll på utgifterna under semestern, när du renoverar köket eller till och med julklappsinköpen.

Microsoft har även hundratals andra mallar som inte rör budgetar eller din privatekonomi. Här finns adressregister, kalendrar, matlistor och otroligt mycket annat som kan vara riktigt nyttigt.

Vi har gjort ett eget budgetark som du kan använda som utgångspunkt för en egen budget.

Du som köper PC-tidningen hittar PC-tidningens budgetark i Fördelszonen.

> Prova PC-tidningen redan i dag för endast 29 kronor. Då kommer du bland annat åt hela Fördelszonen samt vårt forum och du kan läsa de tio senaste numren av PC-tidningen digitalt via appen Wype. Läs mer om erbjudandet.

Kanske är du intresserad av...