BeoSound Moment Back

Ny musikanläggning spelar din favoritmusik

BeoSound Moment är en ny intelligent musikanläggning som lär sig dig musiksmak, och spelar rätt musik med bara ett klick.

7 januari 2015
BeoSound Moment Front

Las Vegas: Styrningen av Bang & Olufsens nya musikanläggning är näst intill osynlig. Den eleganta fronten är i själva verket utrustad med ett tryckkänsligt kontrollhjul, liknande det som finns på iPod och en rad andra B&O-produkter. Klicka en gång och Moment spelar den musik du tycker om just nu - det påstår i vart fall Bang & Olufsens. BeoSound Moment lär sig vilken musik du spelar och när du spelar vad, för att med tiden kunna spela upp musiken du vill höra utan att du behöver välja själv. Musiken kan komma antingen från din egen musiksamling på en NAS, från iTunes eller musiktjänsten Deezers utbud på 35 miljoner låtar.

Musiken bestäms av humöret Om du vill ha mer kontroll eller vill lyssna på något speciellt, vänder du bara på fronten och använder den 7 tum stora IPS-skärmen för att kontrollera anläggningen. Skärmen visar din musik, låter dig välja i Deezers utbud, och visar även nätradiostationer - återigen presenterar Moment bara de nätradiostationer du kan tänkas vara intresserad av och inte alla 70000 du har tillgång till. Det går även att välja en enskild artist och få all dennes musik presenterad utan att Moments lägger sig i var musiken faktiskt befinner sig.

Moment har också ett "humörhjul" där den väljer musik baserat på 99 så kallade "moods". Klickar du i den inre ringen väljer Moments musik från din samling, klickar du på den ytter får du ny intressant musik från Deezer, och mittenringen är en kombination av de två.

Om du vill kan du ansluta din smartmobil eller annan enhet för att trådlöst lyssna på musik. Moment har stöd för de flesta ljudformat inklusive de så kallade lossless-formaten, alltså icke förstörande, som inte komprimerar ljud och därmed erbjuder den bästa ljudkvaliteten.

BeoSound Moment fungerar tillsammans med Bang & Olufsens andra trådlösa produkter för att kunna spela upp musik i flera rum samtidigt.Vi testade BeoSound Moment i Vegas och vi blev imponerade både över designen, ljudkvaliteten och hur lät den var att använda. Den dåliga nyheten är att prislappen är närmare 19000 kronor. Högtalare ingår inte.

> Läs fler nyheter från CES 2015 här

Kanske är du intresserad av...