Denon släpper nya högtalare

Den nya högtalarserien från Denon innehåller tre modeller så att du kan hitta en som passar storleken på rummet där du tänker placera den.

© Denon

Denon lanserar nya högtalare

Hifi-företaget Denon har skapat en ny serie med högtalare som kan samarbeta för att spela musik i flera rum samtidigt.

24 februari 2020

Japanska Denon har mer än 100 år på nacken men gör sitt bästa för att följa med moderna trender. Nu har företaget lanserat en helt ny serie trådlösa högtalare.

Högtalarna styrs med en app och kan kombineras med varandra på samma sätt som vi känner igen från konkurrenten Sonos. Det betyder att det går att spela olika musik i alla rum där du har en Denon-högtalare, men också koppla samman två eller flera rum så att musiken synkroniseras och spelas samtidigt i alla rum.

Det går även att para ihop två högtalare för att spela i stereo.

3 nya trådlösa högtalare från Denon

Den nya serien består av tre stycken högtalare:

  • Denon Home 150 är den minsta med ett vägledande pris på 2795 kronor.
  • Den lite större Denon Home 250 är cirka 30 centimeter bred och har en kraftigare bas tack vare två stycken baselement på fyra tum vardera. Priset är 5395 kronor.
  • Denon Home 350 är den största högtalaren i serien med två stycken 0,75-tums diskantelement, två stycken 2-tums element för mellanregistret och två stycken 6,5-tums baselement. Priset är 7495 kronor.

Denon Home 150, Denon Home 350 och Denon Home 250.

Den nya högtalarserien består av de tre modellerna (från vänster till höger) Denon Home 150, Denon Home 350 och Denon Home 250.

© Denon

Spelar även musik via Bluetooth

Alla tre högtalarna har samma grundfunktioner och kan spela musik från en rad olika strömningstjänster som Spotify och Apple Music. Till skillnad från de flesta Sonos-högtalare går det att spela upp musik via Bluetooth med Denon-högtalarna.

Det går även att spara sex av dina favoritradiokanaler så att du inte behöver använda smartmobilen för att växla till någon av dem.

Denons högtalaren kan styras med både Amazons Alexa, Google Assistent och Apples Siri.

> Läs också: Vad är Bluetooth?

Kanske är du intresserad av...