medieafspillere_komse_162012

Bästa programmet för film och musik

Det finns massor med program för att spela upp film och musik som ligger på hårddisken. Många av dem är gratis – vi testar tio program och utser det bästa.

30 oktober 2012

Allt eftersom den digitala samlingen av musik och filmer växer blir det krångligare att hålla ordning. Det kan vara svårt att hitta ett program som dels hjälper till att hålla ordning på alla filer, dels kan spela upp dem.

Det finns många kommersiella program för ändamålet och ska man använda datorn som spelare av dvd- och Blu-ray-skivor i en hemmabioanläggning kan det vara en god idé‚ att satsa på ett sådant. De flesta gratisalternativen räcker dock långt och täcker med råge de flesta behov. Nästan alla kan spela både musik och film och de kan dessutom organisera mediebiblioteket. Det finns även mer specialiserade program som kanske bara kan spela en typ av filer för att inte ta så stor plats eller för att inte tära på datorns prestanda.

Alla Windowsdatorer innehåller programmet Windows Media Player eftersom det är en del av operativsystemet. Eftersom det på många sätt är ett mycket bra program krävs det av programmen som vill vinna det här testet att de tillför något extra eller gör saker och ting bättre. Det kan röra sig om smartare funktioner eller att de är enklare att använda och bjuder på en mer strömlinjeformad upplevelse.

Läs testet och se hur de tio programmen klarar sig.

Kanske är du intresserad av...