forstør_komse_032015

Förstora skärmen med ett klick

Med ett enda klick går det nu att zooma in på det som är svårt att läsa på skärmen. Programmet ZoomIt är gratis och mycket enkelt att ställa in och använda.

7 februari 2015

Alla som jobbar med datorn vet att det då och då är svårt att se vad det står på skärmen eftersom texten är för liten och otydlig. Och ju högre upplösning en skärm har, desto mindre blir texter och ikoner. Antingen får man då leta fram läsglasögonen eller trycka näsan mot skärmen.

Nu finns det dock ett smidigare alternativ i form av ett program som gör det möjligt att förstora skärmen med ett enda klick. På cd-skivan till det här numret finns gratisprogrammet ZoomIt. I det lilla programmet väljer du själv vilka tangenter du vill använda för att förstora bilden.

Programmet är lätt att använda: När det startas för första gången får man välja vilka tangenter som ska användas och vad de ska göra. När det är klart går det att använda de valda kortkommandona för att förstora skärmen. I programmet finns det två huvudfunktioner: Den ena kallas för Zoom och den andra för LiveZoom. Med Zoom går det inte att klicka på olika saker i Windows utan bara zooma in och ut med hjälp av mushjulet. Med LiveZoom går det att använda datorn med förstoringen aktiverad. Det går däremot inte att ändra förstoringsgraden med mushjulet. En liten specialare är att det också går att skriva och rita i det förstorade området.

> Hämta Zoomit

Kanske är du intresserad av...