Programmet Data Crow gör det enkelt att få en överblick över din boksamling.
Få koll på din boksamling

Programmet Data Crow gör det enkelt att få en överblick över din boksamling.

© Shutterstock

Data Crow: Nu blir det lättare att organisera boksamlingen

Du behöver inte längre kämpa med kalkylblad för att få en överblick över din boksamling. Ett nytt program i Fördelszonen gör jobbet åt dig.

20 juli 2023 av Martin Lorentsen

Om du har många böcker i dina bokhyllor kan du snabbt tappa överblicken över din samling, och inte minst vem som har lånat en bok av dig.

Kanske har du redan försökt att organisera din boksamling på datorn.

Det går att göra med program som Excel eller Google Sheets, men det är långt ifrån en optimal lösning. Att mixtra med kolumner och rader i olika kalkylblad kan snabbt bli en långtråkig uppgift.

Men det finns en mycket enkel lösning;

Data Crow är skräddarsytt för att organisera samlingar, inklusive boksamlingar, och det är gratis att använda.

LÄS OCKSÅ: Så får du ordning på fotosamlingen

Hämtar information från nätet

Med Data Crow kan du skapa en digital katalog på datorn för att organisera din boksamling.

När du lägger till en bok i katalogen kan du på ett praktiskt sätt använda en programfunktion för att hitta boken med Google och sedan importera information om boken, inklusive en bild av omslaget.

Om din bok inte finns i rätt utgåva på servern är det enkelt att lägga till boken manuellt och själv lägga till relevant information om boken, till exempel utgivningsår, sammanfattning och förlag, plus att du kan skapa författarsidor.

Programmet har också många andra smarta funktioner, till exempel kan du enkelt i programmet hålla reda på vem du lånar ut dina böcker till. 

LÄS OCKSÅ: Hitta den bästa e-bokläsaren

Hämta Data Crow i Fördelszonen

Med Data Crow kan du enkelt skapa en digital katalog över alla böcker i din bokhylla, oavsett hur stor boksamling du har, och sortera böckerna precis som du vill.

I PC-tidningen nummer 12/2023 kan du läsa mycket mer om Data Crow och se hur du kan använda programmets många smarta funktioner för att hålla reda på dina böcker. 

Som prenumerant kan du hämta Data Crow utan kostnad i Fördelszonen genom att klicka här. Där finns även en PDF-version av artikeln.

Om du inte har tecknat någon prenumeration kan du göra det här.

LÄS OCKSÅ: Så skapar du en musikkatalog på datorn

Kanske är du intresserad av...