KOM_SV_170636-NR13_C_Kaempeplakat_Web

Skriv ut egna jätteaffischer

Du behöver inte en stor och dyr skrivare för att skriva ut bilder i riktigt stort format. Med hjälp av programmet Posteriza kan du dela upp en stor bild i mindre delar och skriva ut dem på en vanlig skrivare.

3 september 2013

En A3-skrivare kan kosta en hel del och det är dessutom sällan man har behov av att skriva ut riktigt stort. Men hur ska man bära sig åt när man vid något tillfälle verkligen måste skriva ut i A3-format – eller ännu större?

Svaret kan vara programmet Posteriza som smidigt delar upp bilden i mindre enheter för att du ska kunna skriva ut den i precis den storlek du har användning för. När bilden har behandlats med Posteriza och delats upp mindre enheter kan du välja om bilden ska skrivas ut på en gång eller om delbilderna ska sparas för att skickas till en fototjänst som Pixum, Extrafilm eller något annat företag som erbjuder överkomliga priser för utskrifter. När bilderna skickas till en fototjänst kan du också överväga att skriva ut bilderna i större format än A4 för att på så sätt få ett ännu större resultat efter monteringen.

Här kan du läsa om hur du hämtar in bilder i programmet Posteriza och delar upp dem. Vi tar dessutom en titt på hur du ska göra för att lägga in text i en bild.

Kanske är du intresserad av...