Redigera dina bilder i OneDrive
Redigera bilder i OneDrive

Med OneDrives nya redigeringsmöjligheter kan du snabbt få dina bilder ännu snyggare. 

© Microsoft

Redigera dina bilder i OneDrive

Har du flyttat dina bilder till OneDrive – eller funderar du på det – är det här goda nyheter. Nu kan du enkelt redigera dina bilder i Microsofts molnlagringstjänst.

26 juni 2021 av Niklas Ernst

Är horisonten lite sned, har bilden blivit lite för mörk eller behöver motivet beskäras?

Då behöver du inte längre öppna något stort och tungt program som Photoshop på datorn. Microsoft har uppdaterat lagringstjänsten OneDrive så att du nu kan redigera dina bilder direkt i webbläsaren.

Här får du enkelt tillgång till de vanligaste redigeringsverktygen som beskärning och justering av ljusstyrka, färger och kontrast.

Det är väldigt praktiskt, särskilt om du redan har din bildsamling liggande i OneDrive. Då behöver du nämligen inte längre ladda ner bilderna till en dator för att kunna redigera dem.

LÄS ÄVEN: Nya funktioner för den populära lagringstjänsten OneDrive

Så här använder du verktyget 

För att redigera dina bilder i OneDrive, börja med att gå till OneDrives hemsida via den här länken

Här öppnar du den bild du vill redigera och klickar på Redigera i verktygsfältet. Nu öppnas redigeringsverktyget så att du kan bearbeta bilden. Längst upp kan du välja mellan Beskär och Justering

När du är klar med redigeringen av bilden klickar du på Spara. Här kan du välja att spara dina ändringar i originalbilden eller klicka på Spara som kopia. Då skapar OneDrive en kopia av den redigerade bilden. 

Nedan kan du se en kort demonstration av OneDrives nya redigeringsverktyg. 

Redigera bilder direkt i OneDrive
Justera

Det är enkelt att redigera bilder i OneDrives nya redigeringsverktyg. Du kan själv välja om du vill skriva över originalbilden eller spara som en kopia när du är klar. 

Kanske är du intresserad av...