Gratis bildbehandling i Windows, Google, Paint.net och Rawtherapee

Fyra gratisprogram för bildbehandling

Det finns bra alternativ till de vanliga programmen Photoshop och Elements, som till och med är gratis.

16 februari 2017

Du behöver inte nödvändigtvis lägga över 100 kronor om månaden för ett program som kan göra bilderna mer intressanta att titta på.

Här listar vi fyra gratisprogram som är helt okej alternativ till Adobes Photoshop och Elements:

1. För nybörjaren

Foton i Windows har blivit betydligt bättre, så här kan du beskära dina bilder och använda den nya "trollstaven" för att med ett klick korrigera de vanligaste exponeringsfelen.

2. Den något mer erfarna

Om du vill kunna redigera mer, kan du kolla in programmet Paint.net som ursprungligen ursprungligen utvecklades med vägledning från Microsoft.

Här kan du bildbehandla på riktigt med masker, lager och en massa justeringsfunktioner. Programmet är väldigt intuitivt och enkelt att komma igång med.

3. Den avancerade

Om du vill konvertera råfiler utan att lätta p plånboken är Rawtherapee ett alternativ.

Här finns det många funktioner för bildbehandling, men programmet brister något i användarvänligheten, särskilt för nybörjare.

4. Den praktiska

Om du vill ha enkel åtkomst till både förvaring av bilderna och enklare bildbehandling. är Google Foton ett utmärkt alternativ.

I den senaste uppdateringen har det tillkommit skjutreglage som man kan använda för att finjustera de rekommenderade förslagen på bildbehandling med avseende på olika parametrar som rör exponering och färger.

Kanske är du intresserad av...