ordbillede_komse_142013

En bild skapad av tusen ord

De flesta har någon form av digitalkamera och säkert också ett porträtt som de gillar. Så varför presentera bilden tråkigt och fyrkantigt, om den nu inte ska sitta på ett nytt id-kort?

24 september 2013

Leta fram ett foto, hämta in en text och kombinera dem i en rolig bild som består av ord och bokstäver i stället för små färgade kvadrater. Med programmet Textaizer som finns på cd 14 går det att skapa roliga bilder som tar sig bra ut på väggen, i klubblokalen eller som omslag till ett sånghäfte.

Det roligaste resultatet får du om du kombinerar ett porträtt med en välvald text som anknyter till motivet – men allt är möjligt, och om du har en bild som du gärna vill visa på ett nytt sätt är det bara att ta sig an uppgiften. Textaizer är lätt att använda och du lär dig snabbt att anpassa bilden för att få ett bra resultat. Jobbet kräver varken särskilt många musklick eller tangenttryckningar, och vi visar också hur du utnyttjar de viktigaste inställningarna. Till sist får du en kort introduktion till några andra roliga effekter i programmet.

Kanske är du intresserad av...