Han studerar frimärkssamlingen med lupp
Filateli har funnits i hundratals år. Nu är det dags att ta datorn och mobilen till hjälp.
© shutterstock

Samla frimärken med datorn och mobilen

Är du filatelist? Eller har du glömt bort den gamla frimärkssamlingen som du höll på med som barn? Den moderna filatelisten tar förstås datorn och mobilen till hjälp. Här är några tips.

25 april 2019

Även om det har funnits frimärken i 200 år och filateli nästan lika länge, finns det mycket att vinna med hjälp av modern teknik.

Med Android-appen Stamp Mate Mobile kan du till exempel bygga upp din frimärkssamling digitalt, så att du alltid har den med dig. Finns inte ett av dina frimärken med i appens stora databas kan du skanna in märket och lägga till egen information.

Du kan prova appen gratis. Verkar den bra kostar det cirka 235 kronor att låsa upp alla funktioner.

Samla frimärken med datorn och mobilen

Prova den nya svenska sajten för att katalogisera din egen frimärkssamling på internet. I det nya numret av PC-tidningen får du fler tips om digital filateli.

Få ut mer av din hobby med PC-tidningen

PC-tidningen nummer 7/2019 innehåller den tredje delen av serier Din hobby, som handlar om att då ut mer av en hobby med hjälp av datorn och mobiltelefonen.

Den här gången handlar Din hobby om att samla frimärken, det vill säga filateli. Du får tips om program till datorn, appar till mobilen och tillbehör som underlättar samlandet.

Läs om spännande hemsidor för att samla eller sälja frimärken, om mikroskopet som ansluts till datorn för närstudier av frimärken och mycket annat.

> Läs artikeln i Fördelszonen

Kanske är du intresserad av...