Office Lens läser in alla typer av dokument

Skanna dokument med app i mobiltelefonen.

© Microsoft

Office Lens gör det enkelt att skanna med mobilen

Det har aldrig varit enklare att skanna ett dokument. Det behövs inte ens en bildläsare. Men mobiltelefonen läser du in vilket dokument som helst och skickar det vidare eller sparar det som en fil.

Tre minuter. Mer tid än så behöver du inte lägga ner på att skanna ett dokument och skicka det som en bifogad fil via e-post. Det finns många appar som förvandlar kameran i mobiltelefonen till en fantastisk bildläsare.

Office Lens från Microsoft är en av de absolut bästa. Du behöver inte vara duktig på att fotografera eller ens vara särskilt noggrann för att resultatet ska blir bra.

Appen kompenserar nämligen automatiskt för skeva vinklar, så att de inskannade dokumenten alltid blir perfekta.

Testa Office Lens

Det hela är tämligen enkelt. Starta appen, rikta kameran mot dokumentet, vänta på att appen ramar in det och tryck sedan på utlösaren. Appen rätar nu upp dokumentet och skapare en digital kopia som är redo att sparas eller skickas vidare.

Består dokumentet flera sidor är det bara att fotografera sida efter sida och sedan samla dem alla i en pdf-fil.

Videon nedan visar hur appen fungerar.

Läs mer i PC-tidningen

I PC-tidningen nummer 4/2018 hittar du en genomgång av appen med beskrivningar av hur den fungerar i både iPhone och Android.

Om du tecknar en prenumeration nu kan du läsa tidningen direkt i din smartmobil eller pekdator med appen Wype. Med appen kan du även läsa de senaste numren av tidningen. På köpet får du ett reservbatteri som laddar upp mobilen om batteriet börjar ta slut.

Som prenumerant får du också full tillgång till Fördelszonen, som innehåller över 300 kontrollerade och säkra program till din dator.

Där hittar du även länkar för att hämta Office Lens samt guiden från tidningen i Fördelszonen (endast för dig som köper PC-tidningen). 

Kanske är du intresserad av...