Säker router

Har du koll på om din tv, telefon eller skrivare gör ditt nätverk osäkert?

© Shutterstock

Kontrollera om ditt hemmanätverk är säkert

Med en ny app i mobilen är det lätt att kontrollera säkerheten i det egna nätverket hemma. Appen Kaspersky IoT Scanner visar alla säkerhetsbrister.

16 oktober 2017

Skrivare, mobiltelefoner, datorer, klockor och tv-apparater.

Det dyker hela tiden upp nya typer av enheter som ansluts via hemmets trådlösa nätverk till internet. Det är praktiskt och bekvämt, men hur säkra är de egentligen?

Det funderar säkerhetsföretaget Kaspersky på och de betatestar därför en ny app kallad IoT Scanner som kan analysera ett nätverk för att ta fram en lista över alla anslutna enheter och eventuella sårbarheter, till exempel om det finns öppna portar ut på internet som kan vara potentiella vägar in i nätverket för hackare.

>Just nu får du 3 nummer av PC-tidningen och en övervakningskamera för att bevaka ditt hem via mobilen för endast 129:50 kronor. Du sparar 721 kronor.

Stoppa inkräktare

Med hjälp av listan över anslutna enheter blir det enklare att se om det finns objudna gäster som snyltar på ditt nätverk och helt enkelt stänga dem ute.

Appen håller dessutom kontinuerligt koll på alla nya enheter som dyker upp i nätverket. Även de kontrolleras och du varnas om de är osäkra.

Kasperskys nya app finns bara för Android, men den är fortfarande under utveckling och går därför inte att installera i Sverige ännu.

Läs mer om appen

Läs mer säkerhet

Kanske är du intresserad av...