Hitta varandra med Google Maps, Apple Kartor eller Facebook Messenger

Dåligt lokalsinne? Inga problem. Med en kartapp i mobilen hittar du rätt.

© Shutterstock

Hitta din familj på stan med Google Maps, Apple Kartor eller Facebook Messenger

De populära karttjänsterna har under senare år lanserat smarta funktioner för att hitta din familj eller vännerna på stan med hjälp av mobilen. Så här gör du:

Appar med karttjänster, exempelvis Google Maps. Apple Kartor och Facebook Messenger, innehåller funktioner för att dela din position med resten av familjen eller dina vänner och bekanta. Det gör det lätt att hitta varandra på stan om ni har stämt träff eller kommit ifrån varandra.

Tjänsterna använder gps:en i mobilen för att dela din position i realtid. Andra användare kan då se hur du rör dig från gata till gata.

Dela din position med Google Maps

Starta appen och tryck på den blå punkten som visar din position på kartan. I menyn som visas väljer du Dela din position. Med plus- och minus-tecknen anger du hur länge positionen ska delas och slutligen anger du antingen de personer från kontaktlistan som ska få se din position eller så skickar du ett meddelande till den/de som ska få se var du är någonstans.

> Läs fler smarta tips och trick till Google Maps

Dela din position med Apple Kartor

Starta appen och tryck på den blå punkten som visar din position på kartan. I menyn som visas väljer du Dela min platsinfo. Välj sedan den app du vill använda för att skicka positionen.

Hitta polarna med Facebook Messenger

Öppna tråden med den person som du vill dela din position med och tryck på det blå plustecknet nederst till vänster. Tryck på den blå ikonen Plats i menyn och tryck på Dela liveplats. Nu kan personen se din position i en timme. Du kan alltid stoppa positionsdelningen genom att trycka på Stoppa delning.

Platsdelning drar mycket ström. Vill du vara säker på att batteriet inte tar slut rekommenderar vi ett mobilt batteri, en så kallad powerbank, för att alltid kunna hålla mobilen laddad.

Kanske är du intresserad av...