Duolingo på iPad

Lär dig ett nytt språk före semestern.

© Shutterstock

Gratis språkkurs före semestern

Med appen Duolingo lär du dig ett nytt språk innan semestern börjar.

1 juni 2018 av Mikkel Jacobsen

Går sommarens semester utomlands kanske det är dags att lära sig prata på det lokala språket? Duolingo är en genial liten app som passar perfekt om du behöver putsa upp språkkunskaperna.

Sedan Duolingo kom 2011 har den blivit mycket populärt och det finns numera i miljontals mobiltelefoner. Appen är gratis och innehåller många språk. Genom dagliga övningar lär man sig språket för att till slut åtminstone våga säga några fraser på det nya språket.

Måste kunna engelska

Det går inte att använda svenska som bas för att lära sig ett nytt språk, i stället är det engelska som gäller. Därför krävs det goda kunskaper i engelska för att Duolingo ska vara användbart. Kurserna bygger dock till stora delar på tydliga teckningar som gör det lätt att ta till sig det nya språket.

Hämta Duolingo till iOS, Android eller Windows.


Med ett par hörlurar får du bättre ljud i din dator eller mobil - utan att störa omgivningen. Just nu får du dessa hörlurar från BPM tillsammans med två nummer av PC-tidningen samt e-boken "Allt du måste veta om strömmande film" för bara 59:90 kronor + porto. Du sparar 407 kronor. Läs mer om erbjudandet här.

Kanske är du intresserad av...