Google Maps
© Google

Google löser det irriterande problemet med Google Maps

Med hjälp av mobilkameran och artificiell intelligens blir det lättare att hitta rätt väg med Google Maps.

17 maj 2018

Man vrider och vänder på telefonen, spejar efter en gatuskylt och prövar att flytta sig lite. Men utan att man blir särskilt mycket klokare på var man är.

Ofta provar man att gå åt ett håll för att se om pricken rör sig i rätt riktning. Gör den inte det är det bara att försöka åt ett annat håll.

De flesta känner säkert igen sig i situationen med Google Maps och hur svårt det är att förstå åt vilket håll man ska gå. Nu finns det dock goda nyheter för alla med utmanat lokalsinne.

På Googles årliga utvecklarkonferens, där företaget visar upp sina senaste landvinningar, visades en ny version av Google Maps. Det är särskilt en av de nya funktionerna som har rönt intresse.

> Fler nyheter om Google Maps

Videon visar hur den nya funktionen i Google Maps fungerar. 

Med hjälp av mobilkameran och artificiell intelligens har Google tagit fram en mer lättanvänd version av Google Maps.

I den förbättrade appen går det att kombinera kartan i Google Maps med den bild som kamera fångar. När kameran panoreras runt hänger kartan med och när den inritade rutten ligger rakt framför en är det bara att gå åt det hållet. Video ovan visar hur det fungerar.

Google Maps använder artificiell intelligens för att räkna ut kartans position i förhållande till vad kameran fångar. AI:n tolkar omgivningarna och indexerar omgivande byggnader och andra utmärkande detaljer. Informationen paras ihop med gps-koordinaterna för att bestämma den exakta positionen.

Lättare att hitta rätt

Resultatet är att man i realtid kan guidas fram längs rutten av Google Maps.

Med en kombination av kartan i bilden nederkant, den bild som kameran visar och instruktioner på skärmen blir det lättare att hitta rätt.

© Google

Med teknikens hjälp kan Google Maps även visa gatunamn, sevärdheter, näringsställen och mycket annat i realtid.

När den här nya funktionen blir allmänt tillgänglig kan Google inte svara på i dagsläget. Så länge kan du använda de tips till Google Maps som vi har samlat här:

> Just nu får du en powerbank för att alltid hålla mobiltelefonen uppladdad var du än är, samt 2 nummer av PC-tidningen för endast 59:50 kronor. Du sparar 407 kronor.

Kanske är du intresserad av...