Mobil med virus

Endast tre av 16 testade antivirusappar ger perfekt skydd av mobilen, enligt en ny undersökning.

© Shutterstock

De tre bästa antivirusapparna för Android-telefoner

Det är stora skillnader på hur bra olika säkerhetsappar skyddar mobilen. Det visar nya tester från testinstitutet AV-Test.

22 augusti 2017 av Mathias Alsted Lund Flinck

Det finns över 20 miljoner hot och virus som kan infektera din mobiltelefon – om du kör Android. Det finns alltså många anledningar att installera en antivirusapp i telefonen, men det är inte bara att välja första bästa app.

Det tyska testinstitutet AV-Test har under sex månader testat 16 antivirusappar och genomfört ett dussin säkerhetstester. Det visar sig att de flesta apparna inte alls klarar av att skydda telefonen fullt ut.

Läs även: De 100 bästa apparna 

Tre appar stoppar allt

I testet skulle de 16 apparna bland annat försöka upptäcka moderna säkerhetshot och skydda telefonen i realtid.

I testet ingick 23 000 virus av olika typer och bara tre av apparna lyckades stoppa varje hot. Apparna som klarade det är Bitdefender, Symantec och Sophos, varav det sistnämnda är gratis.

De tre appar som klarade sig sämst är lite mer okända: Ikarus, Alibaba och NSHC. Särskilt NSHC klarade sig dåligt eftersom det bara stoppade 92,7 procent av alla hot.

> Just nu får du 1 nummer av PC-tidningen samt full åtkomst till Fördelszonen med 300 program, 400 videokurser och mycket annat digitalt innehåll till din pc för endast 29 kronor!

Kanske är du intresserad av...