Miracast

Spegla ditt PC-innehåll till plattskärmen

Få en Miracast och spegla allt ditt innehåll på datorn, surfplattan eller telefonen till din TV.

11 mars 2016

Har du bilder, filmer eller musik liggande på din dator, surfplatta eller telefon och gärna vill kunna spela upp allt det innehållet på din TV?

Det kan du göra med den nya Miracast. Du ansluter den smarta adaptern till en HDMI-utgång på TV:n och så kan du trådlöst spegla skärmarna från dina enheter. Dessutom får du tillgång till populära streamingtjänster som Netflix och HBO, vilka är fulla med bra filmer och serier.

Så enkelt är det

Det är inte någon större konst att använda Miracast. Det är faktiskt mycket enkelt så länge dina enheter är kompatibla med adaptern. Det du ska förvissa dig om är att din PC har Windows XP, Vista 7, 8, 8.1 eller 10.

Om du har en iPhone eller iPad ska det vara en iPhone 4/iPad 2 eller senare, och operativsystemet ska vara iOS version 7 eller senare. Om du har en Android-telefon eller -surfplatta ska den använda Android 4.0 ”Ice Cream Sandwich” eller senare.

Massor av spännande möjligheter

Stämmer din enhet överens med dessa specifikationer behöver du bara sätta in Miracast-adaptern i TV:n, sedan är du redo att skriva mejl eller sms på storskärm i vardagsrummet och se dina bilder och filmer från datorn direkt på din TV.

Du kan även utöka Windows-skrivbordet på din dator och på så vis göra TV:n till din andra skärm.

>Du kan få Miracast-adaptern tillsammans med PC-tidningen här.

Kanske är du intresserad av...