Så får du råd med den senaste tekniken

Smakar det så kostar det och det gäller med all ny teknik. Här får du tips på hur du, trots höga priser, kan få råd med den allra senaste telefonen, datorn eller surfplattan.

26 maj 2021

För den riktigt teknikintresserade är det få saker som slår känslan av att öppna förpackningen och lyfta upp det allra senaste teknikvärlden har att erbjuda. Eftersom tekniken är så pass avancerad idag är det inte särskilt konstigt att prislappen hela tiden blir högre. 

Därför är det viktigt med framförhållning när du ska köpa teknikprylar

Även de aktörer som byggt sin framgång på att ha låga priser säljer idag för samma priser som konkurrenterna. Prisskillnaderna mellan olika tillverkare är inte lika stor längre och den som vill köpa ny elektronik vet att det kommer att kännas i plånboken. Därför kan det vara klokt att ha framförhållning och hinna spara ihop de pengarna som behövs.

För att bekosta ditt köp behöver du kapital och allt beror på din framförhållning och hur du jobbar för att få ihop pengarna. Om du vet med dig att du ska göra ett större inköp har du också god tid på dig att spara ihop tillräckligt med kapital. Ett sätt som kan hjälpa dig på traven är att sälja av gamla teknikprylar som du äger men inte längre använder. Även om du själv inte använder teknikprylarna finns det någon annan som gärna köper dessa.

Så fungerar begagnatmarknaden och privatlån

Begagnatmarknaden för använda mobiler, datorer och andra teknikprylar är generellt god och det brukar gå snabbt att sälja av sina gamla prylar. Idag finns flera olika kanaler på marknaden där du kan lägga ut saker till försäljning. Till de mest populära hör Blocket, Tradera och Facebook Marketplace. Se till att du får betalt innan du skickar iväg något för att inte riskera att bli lurad.

Du kan även låna till ditt köp, men då är det viktigt att du jämför privatlån innan du väljer en långivare. Ränta och övriga kostnader som hör till lånet kan nämligen skilja sig åt mellan olika långivare. Det sista du vill när du tar ett privatlån är att det ska bli en dyr förlustaffär. Kom ihåg att jämföra den effektiva räntan! 

Kanske är du intresserad av...