© Pixabay

Ny bostad p.g.a. jobb eller studier på distans?

Man hör allt fler som väljer att jobba eller studera hemifrån, vare sig det gäller deltid eller på heltid. Då är det extra viktigt att ha tillgång till en bostad där man kan arbeta i lugn och ro.

1 december 2021

För att kunna sköta sina studier eller arbete hemifrån på ett tillfredsställande sätt är det viktigt att man inte blir störd av högljudda grannar, trafik eller annat som kan påverka en negativt. I vissa fall kan det räcka med att inreda en speciell hörna eller ett rum där man kan arbeta i fred. Andra känner att det bästa alternativet är att söka en efter en annan bostad.

Självklart finns det många andra anledningar till att man önskar en ny bostad. Till exempel jobb eller studier på annan ort, en större bostad då man har fått tillökning i familjen eller kanske för att man är lite trött på den plats man är på för tillfället.

Det är stor efterfrågan på BostadsZonen, oavsett anledning till flytt. En trolig anledning är att fler har lättare för att skaffa en hyresbostad än att köpa en bostad. Så fort man vet att det kommer bli angeläget med ny bostad, så är det en god fördel att registrera sig på sidor där man kan söka bostad i de eller det område man önskar bo i.

Förbered dig i god tid

Med hänsyn till att det kan vara svårt att få tag i en bostad som känns helt rätt för en, så rekommenderas det att förbereda sig i god tid och att vara alert. På vissa orter kan det ta år innan man finner något ledigt som ser ut att passa en, men om man är väl förberedd och söker regelbundet efter alternativ, går det ofta fortare.

  • För att nå ut till fler som vill hyra ut bostäder kan du skriva en annons, där du skriver kort om dig själv, vilka kriterier du har och maximala hyra.

  • Var flitig i ditt sökande efter bostad, både på sidor där du är medlem och på sociala medier.

  • I vissa kommuner finns en form av garanti för de som är nyinflyttade och har fått jobb i kommunen. Kan vara värt att kolla upp, eftersom det göra det lättare för dig att hitta en bostad.

  • När du har hittat ett intressant objekt, så kontakta ansvarig person direkt och boka en visning.

  • När du kommer till visningen, så ta med all information och alla papper som kan tänkas vara intressant för hyresvärden. Även om det inte har framgått om det behövs eller inte.

  • Glöm inte bort att alltid vara artig, oavsett hur möjligheterna ser ut för dig.

Kanske är du intresserad av...