Grohe Sense skyddar mot vattenskador

Grohe Sense är en vattensensor som varnar när den blir blöt.

© Shutterstock

Undvik vattenskador med Grohes smarta sensor

Grohe Sense är en smart vattensensor som reagerar så fort den kommer i kontakt med vatten, fukt eller om det blir för kallt och som varnar via en app i mobilen.

14 augusti 2017 av Christian Slot

Vattenskador hör till de mest förekommande problem i svenska hem och följdverkningarna är ofta dramatiska med stora och dyra renoveringar. I takt med att den smarta tekniken utvecklas finns det dock hjälp att få även inom detta område.

Grohe Sense är en vattensensor som reagerar på vatten, luftfuktighet och temperatur. Kommer den i kontakt med vatten på något sätt varnar den via e-post eller sms till mobilen, så att vattenläckan kan upptäckas i tid och stora skador förhoppningsvis förhindras.

Grohe Sense vattensensor

Grohe Sense är en rund puck som är 35 millimeter tjock med diametern 84 millimeter.

© Grohe

Smart vattensenor

Grohe Sense är en rund sensor som placeras där man vill skydda sig mot vattenläckage. 

På undersidan av den sitter det två förgyllda metallsensorer som när de nuddar vatten kortsluts och därmed triggar ett larm. 

Grohe Sense mäter dessutom temperatur och luftfuktighet för att till exempel undvika frysskador eller hög fuktighet som kan leda till mögel. Sensorn registrerar alla värden en gång i timmen och sparar dem i en molnbaserad tjänst. 

Sensorn kan användas i en källare, under diskhon, bakom diskmaskinen eller på en vind där det finns risk att vatten kan läcka in.

Grohe Sense finns att köpa direkt från Grohe och den kostar 60 euro (cirka 570 kronor).

Vad är Smarta hem?

Smarta Hem är en beteckning för många olika intelligenta produkter som tillför hemmet ny och smartare funktionalitet.

Ofta kan Smarta Hem-enheter styras vi an app i mobilen, även om det inte är ett krav.

Den nya Smarta-Hem-tekniken gör det möjligt att tillföra moderna och energieffektiva lösningar för ökad säkerhet, komfort och bekvämlighet. Det kan till exempel handla om värmestyrning med intelligenta termostater, tidsreglering av lampor eller smarta lås som kan fjärröppnas med mobilen.

Som en del av sakernas internet där allt är anslutet till internet, kan Smarta Hem-enheter ofta kommunicera med varandra.

Kanske är du intresserad av...