Hund med spårningsenhet från Yepzon

Företaget Yepzon släpper en spårningsenhet som gör det möjligt att se var allt från familjemedlemmar till gosedjur är. Hunden på bilden har enheten fäst i halsbandet och kan därmed spåras via mobilen.

Spåra barnen, prylar eller vad du vill med Yepzons smarta gps-nyckelring.

Sätt fast en gps-nyckelring på ungarnas ryggsäck, mormors nycklar eller hundens halsband så ser du var de är via datorn eller mobilen.

19 september 2017 av Christian Slot

Oavsett om du vill se var barnen håller hus eller om du vill veta var utekatten befinner sig har företaget Yepzon en lösning i form av spårningssändare som sänder ut sin position. 

Spårningsenheten använder gps-teknik och Wi-Fi för att visa den exakta positionen. 

> Läs de senaste tekniknyheterna

Dyr i drift

När spårningsenheten aktivera går det i en app för iOS eller Android se dess exakta position på en karta. Det går även att göra det via webbläsaren i en dator.

Spårningsenheten Yepzon One för iPhone och Android
Hitta med appen

När Yepzon One är aktiverad går det att på en karta se var enheten är någonstans.

Gps-enheten är enligt Yepzon anpassad för att övervaka familjemedlemmar och husdjur eller för att spåra dyrbar utrustning.

Yepzon One kostar 950 kronor med fem megabyte data under en månad. Den som vill ha obegränsad datamängd får betala 95 kronor i månaden.

Vad är Smarta hem?

Smarta Hem är en beteckning för många olika intelligenta produkter som tillför hemmet ny och smartare funktionalitet.

Ofta kan Smarta Hem-enheter styras vi an app i mobilen, även om det inte är ett krav.

Den nya Smarta-Hem-tekniken gör det möjligt att tillföra moderna och energieffektiva lösningar för ökad säkerhet, komfort och bekvämlighet. Det kan till exempel handla om värmestyrning med intelligenta termostater, tidsreglering av lampor eller smarta lås som kan fjärröppnas med mobilen.

Som en del av sakernas internet där allt är anslutet till internet, kan Smarta Hem-enheter ofta kommunicera med varandra.

Kanske är du intresserad av...