Geberit AquaClean smart toalett

Geberit AquaClean Mera kan styras med den tillhörande fjärrkontrollen eller med en app i mobilen.

Smart toalett med inbyggd bidé som styrs med mobilen

Japanska toaletter med bidéfunktion är på väg till den nordiska marknaden. Från Schweiziska Geberit kommer modellerna AquaClean Mera och Tuma, som styrs med en app i mobilen.

Det kan ju tyckas som om det här med det smarta hemmet har gått för långt när till och med våra toaletter ska styras via mobiltelefonen. Mer här finns intressanta funktioner.

Toalett med inbyggd bidé och smarta funktioner

Smarttoaletterna AquaClean från Schweiziska Geberit finns i två varianter. Gemensamt är att de styrs via en app i mobiltelefonen.

Vid bruk är det kanske bäst att tvätta, skölja och torka med hjälp av den tillhörande fjärrkontrollen eller den vägghängda kontrollpanelen, men med appen följer en del speciella bekvämlighetsfunktioner.

Toaletten Geberit AquaClean styrs med mobiltelefonen

Känns det lite snuskigt att ta med mobilen in på toa? Då går det lika bra att använda den fjärrkontroll som följer med.

Från appen går det att ställa in vattenmängd, tryck, temperatur och en rad andra parametrar. Det går även att spara personliga inställningar för alla som vanligen använder toaletten.

Ta med inställningarna

Åker du på semester och saknar din toalett kan du överföra dina inställningar till en annan toalett av samma märke. Detta kräver förstås att hotellet du bor på har en likadan toalett. Månne detta kommer som ett urvalskriterium i framtida sökmotorer?

> Just nu får du en elegant Bluetooth-högtalare och 2 nummer av PC-tidningen för endast 59:50 kronor. Du sparar hela 407 kronor.

App för smarttoan Geberit AquaClean intelligent

Från Geberits app går det att styra hur tvättningen ska gå till, hur mycket vatten som ska användas samt tryck och temperatur – och förstås den avslutande torkningen.

Här finns appen i Google Play

Värt att notera är att Gebertis toaletter inte kostar som standardmodellerna från IFÖ och Gustavsberg. Geberit Mera och Tuma börjar på runt 40 000 respektive 25 000 kronor. Vill du ha den vägghängd panelen kostar det 5 000 kronor till. 

Läs mer om smarttoaletterna.

> Läs mer om smarta hem och intelligenta lösningar för hemmet

Kanske är du intresserad av...