CowaSmart

Video: Resväskan som kör själv

Resväskan Cowa Smart kör själv och den följer efter dig vart du går.

19 maj 2016

Cowa Smart är en självkörande resväska som alltid följer efter dig vart du än går. Den kan till och med leta upp dig på 50 meters håll om ni kommer från varandra. Försvinner du längre än 50 meter bort ljuder en varningssignal. Samma sak händer för övrigt om någon tar väskan och springer iväg.

Nödsignalen sker dels med ljud och vibrationer i mobiltelefonen, dels i det armband ägaren måste bära för att väskan ska hänga med. I väskan finns det en liten elmotor som driver de fyra hjulen och väskan klarar av att ta sig fram även om underlaget är ojämnt.

Lätt att spåra I väskan finns det också en gps, så att den alltid kan spåras om den skulle försvinna under resan. Det inbyggda batteriet kan dessutom användas för att ladda mobila enheter. Om väskan upptäcker att ägaren är utom räckhåll, stängs uppladdningsfunktionen av för att strömmen ska räcka till gps:en och elektroniken som sköter kommunikationen med mobilen och armbandet.

Cowa Smart rymmer 34 liter och uppfyller de flesta flygbolags regler för handbagage. Såväl batteriet som låssystemet är godkända för att klara flygplatsernas säkerhetskontroller.

Den självkörande resväskan visades som en prototyp på mässan CES Asia 2016 i Shanghai Den förväntas kosta omkring 5000 kronor när den börjar säljas senare i år.

> Läs om fler spännande uppfinningar

Kanske är du intresserad av...