Den elektroniska vågen Withings Body Cardio V2
Withings Body Cardio V2

Med Withings Body Cardio V2 håller du inte bara koll på vikten, utan även syrehalten i blodet och flera andra saker.

© Withings

Här är årets bästa elektronik 2021

Fler än 200 mer eller mindre fantastiska, förunderliga och uppfinningsrika produkter passerade genom vårt testlaboratorium under 2021. De flesta av prylarna kan fortfarande köpas ute i butikerna – nu bara till mycket lägre priser. Här är fem av de bästa.

20 december 2021 av Morten Skeldal Østergaard Testredaktør

På PC-tidningen testar vi alla tänkbara digitala produkter året runt. Under 2021 har vi testat allt från fotoböcker och appar till bärbara datorer, mobiler och nya banbrytande produkter för det smarta hemmet.

Det är vi som väljer ut de produkter vi testar. Tillverkarna kan alltså inte beställa eller köpa ett test hos PC-tidningen. På så sätt kan du vara säker på att få ärliga och oberoende bedömningar.

Vi testar med olika parametrar, beroende på vilken produkt det handlar om. Gemensamt för alla produkter är att de får ett samlat betyg på en skala från 1 till 10, som ger en uppfattning om hur bra eller dålig produkten är. 

Och det fanns verkligen både skräp och skatter bland de många produkter vi testade under 2021.

Vi har tagit fram en handfull av de allra bästa prylarna som du fortfarande kan köpa ute i butikerna. Många av dem har redan sjunkit i pris, så nu kan du göra en bra affär.

>Du kan läsa hela testet och se aktuella priser i Testzonen.

1. Razer Viper Ultimate Superhärlig mus

Razer Viper Ultimate
Razer Viper Ultimate

Sidorna på musen har gummibeläggning för att ge bättre grepp.

© Razer


Razer Viper Ultimate är en trådlös mus i toppklass. Den har egentligen inte en massa avancerade funktioner, men det den kan gör den alldeles utmärkt.

Vi har testat många lätta möss, men det är ovanligt att en trådlös mus väger bara 74 gram när det måste finnas plats för batteriet.

Musen passar bra för en genomsnittlig manshand, och knapparna på sidorna sitter så att de är lätta att nå med tummen oavsett vilken hand du använder. 

Formen är symmetrisk och knapparna placerade på samma sätt på båda sidor, vilket är goda nyheter för alla vänsterhänta användare: De kan använda musen på samma sätt som högerhänta.

Razer Viper Ultimate fick betyget 9,7 i vårt test.

2. Withings Body Cardio V2 Använd en app för att hålla ett öga på vikten

Withings Body Cardio V2 smart badrumsvåg med Bluetooth
Withings Body Cardio V2

Med den smarta badrumsvågen från Withings kan du enkelt följa din utveckling via en app i mobilen. 

© Withings


Det är kanske svårt att föreställa sig att något så enkelt som en badrumsvåg skulle behöva en massa inbyggd smart teknik, men efter några veckor med Withings Body Cardio V2 känns det nästan som om det vore svårt att klara sig utan.

Body Cardio V2 mäter såklart hur mycket du väger, men medan du står på vågen med nakna fötter mäts också puls, hjärtrytm och vätskenivå. Samtidigt räknar Body Cardio V2 ut ditt BMI, som berättar om du är över-, under- eller normalviktig, och du får information om din fettprocent. Hela processen tar bara några sekunder.

Vågen skickar automatiskt informationen via en trådlös anslutning till Withings-appen på mobilen, där det visas grafer över utvecklingen av de olika mätningarna under exempelvis den senaste månaden. Du bestämmer själv om anslutningen ska upprättas direkt via Bluetooth eller genom ditt trådlösa nätverk.

Appen är lättöverskådlig, trots att det finns mycket data att hålla reda på. Du kan bläddra igenom de senaste mätningarna på en serie små kort, men du kan också se all information om din hälsa på en kontrollpanel som visar din hälsa just nu.

Withings Body Cardio V2 fick betyget 10 i vårt test.

> Läs vårt test och se aktuella priser på Withings Body Cardio V2 i Testzonen

3. Sony WF-1000XM4: Fantastiskt ljud i ett litet, trådlöst headset

Sony WF-1000XM4 trådlöst headset
Sony WF-1000XM4

Gummiploppar medföljer i olika storlekar, så att du kan få lurarna att passa dina öron.

© Sony


Sonys nya trådlösa hörlurar har både bra ljud och ännu bättre brusreducering, men priset är högt.

Det går att växla mellan aktiv brusreducering och bakgrundsljud i öronsnäckorna genom att trycka på den vänstra proppen. Brusreduceringen är enastående och stänger nästan helt ute externa ljud.

Funktionen för bakgrundsljud fungerar däremot inte riktigt lika bra. Den ska se till att du kan höra vad som händer omkring dig även när du har headsetet i öronen. 

Den släpper visserligen in ljudet från omgivningen via de inbyggda mikrofonerna, men skapade också ett våldsamt susande i ljudbilden när vi använde headsetet i ett rum med några datorfläktar som egentligen var ganska tysta.

Höger hörlur kan starta och stoppa uppspelningen med en lätt beröring, och ljudkvaliteten är i toppklass. 

När vi lyssnade på musik som vi hört många gånger lade vi ändå märke till nya detaljer i ljudbilden. Trots den ringa storleken lyckas de prestera basljud med bra genomslagskraft.

Sony WF-1000XM4 fick betyget 9,4 i vårt test.

> Läs vårt test av Sony WF-1000XM4 och se aktuella priser i Testzonen

4. Logitech G915 TKL Trådlöst tangentbord i toppklass

Logitech G915 TKL tangentbord
Logitech G915 TKL

Tangentbordet kan användas via Bluetooth eller med den lilla USB-adapter som medföljer.

© Logitech


Vi måste slå fast att priset på Logitechs nya trådlösa tangentbord är helt galet, men det här är en riktig premiumprodukt.

Tangentbordet fungerar bäst med sin egen USB-adapter ansluten till datorn. Då får du en garanterat blixtsnabb anslutning och du behöver inte krångla med inställningarna i Windows för att hitta tangentbordet i en sökning efter Bluetooth-enheter. Men det är under alla omständigheter trevligt att ha båda alternativen. 

Vi provade att växla mellan att använda G915 tillsammans med en dator via USB-adaptern och med en mobil via Bluetooth-anslutningen. Det fungerade helt problemfritt.

Tangenternas mekaniska kvalitet är i topp och chassit har en väldigt gedigen konstruktion. Om vi ska vara lite kräsna hade det varit trevligt om tangenterna kunnat röra sig lite djupare, så att man fick en bättre känsla av tangenttryckningen. Men det finns säkert också användare som föredrar att tangenterna är så snabba som det bara går.

Det sitter en rad medieknappar ovanför de vanliga tangenterna och det medföljer ett praktiskt, brett rullhjul för att höja och sänka ljudet. Längst ut på vänster sida finns fem knappar som kan kopplas ihop med funktionerna i det tillhörande inställningsprogrammet från Logitech.

Logitech G915 TKL fick betyget 9,4 i vårt test.

> Läs vårt test av Logitech G915 TKL och se aktuella priser i Testzonen

5. QNAP QSW-2104-2T håller liv i kabelnätverk

QNAP QSW-2104-2T
QNAP QSW-2104-2T

Alla lampor och anslutningar är samlade på switchens framsida.

© QNAP


Switchen QSW-2104-2T från QNAP ser till att kabelnätverket håller högsta fart långt in i framtiden.

Trådlösa nätverk blir hela tiden allt snabbare, så man kan lätt tro att kablarna snart skulle vara överflödiga. Så är dock långt ifrån fallet eftersom även kabelnätverken utvecklas, vilket resulterar i en både snabb och stabil förbindelse.

QSW-2104-2T är konstruerad med en massiv metalllåda som hjälper till att fördela överskottsvärmen under belastning. Switchen fungerar i grunden som ett grenuttag: Det är bara att koppla QSW-2104-2T till routern, sedan hanterar switchen själv nätverkstrafiken via de kablar som ansluts i de återstående portarna.

De flesta routrar och switchar är idag utrustade med portar som kan överföra upp till 1 gigabit per sekund, men i QSW-2104-2T hittar du fyra portar med 2,5 gigabit per sekund och två portar som erbjuder hela 10 gigabit per sekund.

QNAP QSW-2104-2T fick betyget 9,4 i vårt test.

> Läs vårt test av QNAP QSW-2104-2T-switchen och se aktuella priser i Testzonen

Kanske är du intresserad av...