4 teknikprylar för den teknikintresserade!

Black Friday och julhandeln är över och fick du inte julklapparna du önskade dig hittar du här fyra populära teknikprylar.

21 januari 2021

Teknikdjungeln är bred och snårig och det kan många gånger vara svårt att hitta rätt julklapp efter den budget man har, särskilt under Black Friday stack nog prislappen iväg för många. Tog du dig tid att jämföra varor och undersöka olika varors prisutveckling så kanske du gjorde ett bra köp trots allt. 

Teknikprylar kan bli dyrt för plånboken

Under julhandeln handlar många på avbetalning eller lånar pengar för att ha råd att köpa de där sista julklapparna till familj, nära och kära. Det leder till att januari, som bekant, kallas årets fattigaste månad.

Att handla på avbetalning eller med kreditkort är vanligt resten av året också. Många köper exempelvis en ny iPhone med avbetalningsplan. Precis som när man köper teknikprylar så är det viktigt att jämföra först, innan du väljer en avbetalningsplan eller ansöker om en konsumentkredit.

Det finns flera bra tjänster där du kan jämföra konsumentkrediter kostnadsfritt, som privatlån på Sverigekredit. Teknikprylar kan du enkelt jämföra på sajter som Pricerunner.

Trådlösa hörlurar

Under 2020 var det mycket populärt med trådlösa hörlurar och wireless earbuds. För några år sedan blev många besvikna över kort batteritid, svag ljudkvalitet och anslutningsproblem. Men idag har tekniken gjort stora framsteg.

Hörlurar med sladd är ute. Nu är det istället trådlösa hörlurar som gäller. Och de ska gärna ha brusreducering också för att kunna stänga ute omvärlden.

Det finns trådlösa over-ear-hörlurar som exempelvis Sony WH-1000XM4 med utmärkt brusreducering. När det gäller in-ear-hörlurar med brusreducering är Apples Airpods Pro ett populärt alternativ. 

Spelkonsoler

För många gamers stod Microsofts nya spelkonsol Xbox Series X/S och Sonys Playstation 5 högt upp på önskelistan. De släpptes båda i november 2020 och kostade då från 3 595 kronor uppåt. 

Smartklockor – smartwatches

Både julen 2019 och 2020 var smartklockor, smartwatches, högt upp på önskelistan. Nu senast var Apple Watch 6 extra mycket i fokus. Den här smartklockan fokuserar på hälsa och har en inbyggd funktion som mäter syresättning i blodet. De äldre versionerna av Apple Watch kommer antagligen reas ut nu till ett billigare pris nu. Så håll utkik! 

Smart högtalare

Google Home var julen 2020 ett måste för alla tekniknördar! Det är den moderna och smarta högtalaren som med hjälp av artificiell intelligens gör livet enklare för användaren. Den kostar från 800 kronor uppåt. 

Kanske är du intresserad av...