ko

Vet kossan vad som kan vara på gång?

Författarna på Wikipedia kan vara envisa människor, vilket har resulterat i den del befängda redigeringskrig där små detaljer har ändrats fram och tillbaka onödigt många gånger.

12 oktober 2016 av Steffen Nielsen

Wikipedia har själva sammanställt en sammanfattning av de mest märkvärdiga redigeringskrigen i det enorma onlineuppslagsverket. Här är tre exempel från den listan:

Listan över kända oskulder

Det tål ju att funderas över varför Wikipedia ens tog på sig uppgiften att hålla den här listan uppdaterad, däremot är det ett faktum att Britney Spears under sin tonårstid lades och plockades bort från den här listan ett imponerande antal gånger. Detta har dock lugnat ner sig, eftersom de flesta är överens om att hon inte längre platsar på listan.

Araknafobi

Den engelskspråkiga artikeln om spindelskräck råkade ut för ett dilemma där en rad högljudda debattörer kastade argument på varandra. Diskussionen handlade om huruvida det var en vettig idé att illustrera artikeln med ett foto av en spindel eftersom detta, enligt en del debattörers åsikter, skulle kunna skrämma besökare som var intresserade av ämnet eftersom de hade spindelskräck.

Kovältning

Kulturfenomenet kovältning (cow tipping) går ut på att smyga sig fram till en ko och välta omkull den innan den hinner springa iväg. Diskussionen handlar dock inte om aktivitetens varande eller icke varande, utan om bildtexten till en bild av en ko på ett gärde. Bildtexten ändras ständigt från förslag som "Ett intet ont anande offer" vilket somliga anser är för bryskt, till okontroversiella alternativ som "Muuuh" och "En ko" som inte accepteras av andra inblandade debattörer.

Här kan du läsa Wikipedias lista över fåniga redigeringskrig.

Kanske är du intresserad av...