Genvejsikon

Enkel genväg till webbplatsen

Det är en god idé att skapa genvägar till webbplatser som du besöker ofta. Här är de två enklaste metoderna.

16 augusti 2016 av Steffen Nielsen

Om du vill skapa en genväg till en webbplats, om du till exempel besöker den ofta eller bara vill komma ihåg den till senare, finns det två enkla metoder.

Spara Favoriten i din webbläsare Det vanligaste sättet: 1. När du använder Chrome och befinner dig på sidan vars adress du vill spara, klicka på stjärnan längst till höger i adressfältet. 2. Välj Bokmärkesfältet i rullmenyn för Mapp, och klicka på Klart. Nu hamnar genvägen i bokmärkesfältet under adressfältet. 3. Om fältet med favoriter inte syns, klickar du på de tre strecken i webbläsarens övre högra hörn. Välj Inställningar, leta reda på rutan Utseende och markera alternativet Visa alltid bokmärkesfältet. Det fungerar enligt samma princip även i andra webbläsare.

Skapa en genväg på skrivbordet Den här metoden är nästan för enkel, och den blir ännu smidigare av att du inte behöver starta webbläsaren för att använda genvägen.

1. Markera adressen i adressfältet, placera muspekaren över den markerade adressen, och därefter drar och släpper du den på skrivbordet. Genvägen skapas automatiskt, och du behöver bara dubbelklicka på den för att starta webbläsaren och hoppa direkt till adressen.

Kanske är du intresserad av...