Webbläsaren Brave
Brave är en tämligen okänd webbläsare, men den läser in webbsidor mycket snabbare än konkurrenterna.
© Brave

Surfa 20 gånger snabbare med Brave

Tack vare en ny funktion i webbläsaren Brave går det att läsa in webbsidor 20 gånger snabbare än i andra webbläsare. Samtidigt belastar den ramminnet mindre.

Tar det lång tid att läsa in webbsidor? Lägger din webbläsare beslag på så mycket ramminne att datorn blir långsam?

Då är det läge att testa något nytt. Webbläsaren Brave får snart funktionen SpeedReader som läser in webbsidor upp till 20 gånger snabbare än normalt.

Sållar bort överflödig data

Funktionen visar lättversioner av webbsidor genom att sålla bort reklam, videoklipp och andra delar.

SpeedReader tolkar kontinuerligt innehållet på webbsidorna som öppnas och låter helt enkelt bli att läsa in delar som bedöms vara onödiga.

Enligt upphovsmännen bakom Brave leder detta till att webbsidor kan läsas in upp till hela 27 gånger snabbare än normalt, samtidigt som det bara behövs hälften så mycket ramminne.

Brave ökar i popularitet

Det är inte konstigt om den här artikeln är din första kontakt med webbläsaren Brave.

Den lanserades så sent som i år av Brendan Eich, som bland annat var med och grundande Mozilla – som gör Firefox.

På sex månader har fem miljoner surfare börjat använda Brave, framför allt på grund av webbläsarens funktioner för att stoppa annonsörers spårning av vad användarna gör på internet.

Även om Brave växer snabbt är det långt kvar till jättarna Chrome, Firefox och Safari, som tillsammans står för över 80 procent av all internettrafik.

Redaktionen rekommenderar: Komplett säkerhetspaket

Utpressningsvirus, skadlig kod och andra hot drabbar varje dag användare och datorer över hela världen.

Säkerhetsmissar i system, appar och gamla program lämnar dörrar öppna rakt in i våra digitala liv, något som hackare och kriminella inte är sena att utnyttja för att i slutändan komma åt våra pengar.

Du kan göra mycket för att slippa drabbas, till exempel genom att installera ett modernt antivirusprogram, ta regelbundna säkerhetskopior av datorn och mobilen samt använda ett fungerande skräppostskydd som tar bort farliga brev från din inkorg.

Vi har samlat tio effektiva säkerhetsprogram i ett komplett säkerhetspaket. Programmen är noga utvalda och kontrollerade av oss och du hittar dem alltid i senaste versioner i vår digitala central Fördelszonen. Till varje program hör även en artikel som hjälper dig att komma i gång.

> Just nu får du 1 nummer av PC-tidningen och full tillgång till Fördelszonen för endast 29 kronor. Läs mer om erbjudandet.

Kanske är du intresserad av...