Microsoft Edge uppdatering

Stor uppdatering av Microsofts webbläsare Edge.

Nya funktioner i Edge

Microsoft släpper snart en stor uppdatering till sin nyligen omgjorda webbläsare Edge. Här är tre av de största nyheterna.

Microsoft gjorde om sin webbläsare Edge helt och hållet för ett tag sedan. Den är så annorlunda att det faktiskt är frågan om ett helt nytt program.

Nya Edge skickas ut löpande till världens datorer med Windows 10. Har du inte fått den än kan du läsa mer om hur du hämtar den på en gång.

Nya Edge bygger på samma grund som Googles webbläsare. Det innebär bland annat det numera finns mängder med tillägg även till Edge.

Microsoft är dock inte klara med Edge. Snart är det dags för en rejäl uppdatering av nya Edge. Här är tre av de största nyheterna:

1. Spara hemsidor i samlingar

En av nyheterna är så kallade samlingar där hemsidor om ett visst ämne kan sparas.

Säg att du har flera flikar om trädgårdsväxter öppna. Då kan du högerklicka i flikområdet och välja att samla allihop i en ny samling som förslagsvis kallas Växter. I samlingen sparas alla flikarna, vilket gör det lätt att hitta tillbaka till hemsidorna igen.

Samlingar i Microsoft Edge

Med funktionen samlingar kan flera hemsidor om ett visst ämne sparas tillsammans.

2. Synkronisera flikar och tillägg

Om du loggar in i Edge med ditt Microsoftkonto går det att synkronisera till exempel favoriter mellan flera enheter. Nu utökas antalet funktioner som kan synkroniseras rejält.

Ett exempel gäller flikar som är öppna i webbläsaren. De kan nu synkroniseras så att du kommer åt samma flikar i en annan dator eller mobiltelefon. (Edge finns för både Android och iOS).

Samma sak gäller historiken och tilläggen som är installerad i Edge. Det går att bestämma vilka andra enheter du vill ha specifika tillägg installerade.

Synkronisering i Edge

Uppdaterade Edge kan synkronisera flikar, historik och tillägg mellan flera enheter.

3. Dela hemsidor med QR-koder

Har du en webbsida öppen i datorn kan samma webbsida snabbt öppnas i mobilen genom att helt enkelt skanna in en QR-kod.

QR-funktionen byggs in i Edge och QR-koderna kan delas med andra. QR-symbolen finns till höger om adressfältet. Ett klick på ikonen genererar en unik QR-kod som leder till webbsidan ifråga.

QR-koder i Edge

Med hjälp av QR-koder blir det nu enklare att dela webbadresser mellan olika enheter.

Kanske är du intresserad av...