Fel i webbläsaren Edge efter uppdatering
Edge-webbläsaren

Det finns en del fel som är kopplade till den senaste uppdateringen av Microsoft Edge.

© Shutterstock

Nya Edge-webbläsaren är full av fel

Microsoft Edge har uppdaterats till version 91, men nu upplever många användare problem med webbläsaren.

Microsoft satsar stort på sin webbläsare Edge som ofta uppdateras med diverse nya och mer eller mindre spännande funktioner.

Exempelvis har Chromium-baserade Microsoft Edge under det senaste året fått nya funktioner som en lösenordsgenerator, vertikala flikar och en smart kopieringsfunktion.

Nu har webbläsaren fått ännu en uppdatering kallad Microsoft Edge 91, som bland annat gör det lättare att läsa PDF:er och blockerar videor som spelas upp automatiskt.

Förra veckan meddelade Microsoft på sin blogg att Edge med den nya uppdateringen blir den bästa och snabbaste webbläsaren att använda med Windows. 

Tyvärr har uppdateringen också gett upphov till en rad problem för en del användare.

Det skriver flera medier, däribland Windows Latest.

LÄS ÄVEN: Webbläsaren Edge blir 41 procent snabbare

Fel i Edge: Irriterande fönster

Det mest irriterande felet som Microsoft Edge-användare har upplevt efter uppdateringen är något så enkelt som ett popup-fönster.

Användarna upplever att ett fönster dyker upp varje gång webbläsaren startas. 

I fönstret får man frågan om man vill använda de rekommenderade webbläsarinställningarna, men oavsett vad man bockar för dyker samma fönster upp igen. 

I vissa fall kan problemet lösas genom att välja Bing som standardsökmotor i webbläsaren, men det är inte alla som gillar just Bing (och det var nog inte heller den lösningen Microsoft ville ha).

LÄS ÄVEN: Microsoft Edge förbättrar säkerheten

Fel i Edge – webbläsarinställningar
Fel i Edge

Det är den här rutan som vissa användare av Microsoft Edge drabbas av efter uppdateringen. 

© PC-tidningen

Problem med startsidan och flikar

Vissa användare har också klagat på att det är problem med startsidan. 

Om du har konfigurerat din egen startsida för Microsoft Edge kan du uppleva att den inte längre visas när du startar webbläsaren.

I stället visas en ny tom flik varje gång webbläsaren öppnas. Det är inte det enda problemet som är relaterat till flikarna i Edge.

Flera har haft problem med att den +-ikon du ska klicka på för att öppna en ny flik helt enkelt inte går att hitta. Du kan därför behöva använda kortkommandot Ctrl + T för att öppna nya flikar.

Det finns ingen omedelbar lösning på ovanstående problem och Microsoft har hittills inte meddelat något. Troligtvis kommer dock problemen att åtgärdas snart.

LÄS ÄVEN: Microsoft Edge gör hemarbetet enklare

Kanske är du intresserad av...