Google Chrome browser

Tre trevliga tips till Chrome

Det finns en anledning till att Chrome har blivit en så populär webbläsare - den kan nämligen mycket mer än sina konkurrenter, allt från att spela små spel till att erbjuda en uppsjö av smarta funktioner.

10 november 2016

Chrome kan mycket mer än de flesta anar, till och mer erfarna datoranvändare använder bara en liten del av de funktioner som webbläsaren erbjuder.

Vi har hittat tre funktioner som de flesta kanske inte ens känner till - två av dem kan vara väldigt praktiska medan den tredje är mer underhållande.

Flytta flera flikar samtidigt

Chrome är den enda webbläsare där det går att flytt flera flikar samtidigt. Håller Ctrl-tangenten nedtryckt medan du klickar på flikarna som du vill flytta. Sedan kan du flytta dem till ett annat webbläsarfönster.

Dölj internet skuggiga baksida för dina barn

I Chrome går det att skapa olika användarprofiler och bestämma vilka webbplatser som profilerna inte ska kunna besöka.

Klicka på de tre punkterna i övre högra hörnet och välj Inställningar i menyn. Under Personer klickar du på Lägg till person.... Ge profilen ett namn i rutan som dyker upp, markera alternativet att du vill bestämma vilka webbplatser som personen får besöka, och klicka på Lägg till-knappen.

Några minuter senare får du e-post där det går att administrera den nya profilen. Kom ihåg att den nya profilen måste väljas överst i programfönstret med flikarna när barnen ska använda sina profiler.

Det hemliga dinosauriespelet

Det dyker upp en liten dinosaurie i webbläsaren, om du försöker surfa någonstans utan att vara uppkopplad mot internet. Den lilla dinosaurien är faktiskt ett primitivt spel, som du kan fördriva tiden med tills du får kontakt med internet igen.

Du kan testa själv genom att stänga ner internetuppkopplingen och försöka surfa till en webbplats. Tryck på mellanslagstangenten när dinosaurien dyker upp.

> Läs fler webbläsartips

Kanske är du intresserad av...