Autovideo

Så stoppar du automatisk videouppspelning

Det är få saker som kan vara så irriterande som när video spelas upp automatiskt när man surfar. Här kan du läsa hur du får stopp på det.

2 juli 2016

Plötsligt bryts stillheten av en tordönsstämma från datorn i form av en reklamvideo, och alla blickar riktas åt ditt håll. Orsaken till oväsendet är att du har hamnat på en hemsida som innehåller en video, vilken börjar spelas upp automatiskt. Och medan du desperat klickar på alla stängningskryss på skärmen som du kan upptäcka med den ena handen, försöker den andra treva sig fram till högtalarnas volymkontroll för att dra ner volymen.

Stäng av automatiskt uppspelning av video Automatisk uppspelning av video kan vara extremt irriterande, men det är inte speciellt svårt att stänga av funktionen i Googles webbläsare Chrome. Allt du behöver göra är att gå in i programmets inställningar och välja om du vill använda funktionen eller ej.

1. Starta Chrome och gå till Inställningar. 2. Bläddra nedåt tills du hittar Visa avancerade inställningar... 3. I sektionen Sekretess ska du klicka på knappen Innehållsinställningar... 4. I sektionen Plugin-program markerar du alternativet Låt mig välja när plugin-innehåll ska köras. Klicka därefter på Klart.

Kanske är du intresserad av...