Google Chrome

Google Chrome löser känt problem efter ny uppdatering.

© Shutterstock

Google Chrome löser irriterande internetproblem

Världens populäraste webbläsare uppdateras nu för att lösa ett problem som har drabbat internetanvändare i många år.

28 september 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Du sitter i lugn och ro framför datorn. Du öppnar en webbsida för att läsa nyheterna och plötsligt börjar det låta högt ur datorns högtalare. En video på webbsidan har automatiskt gått i gång.

Detta händer ofta på webben och det är särskilt störande när man vill läsa nyheterna i stillhet i sängen innan det är dags att sova. Nu löser Google problemet med den senaste uppdatering av sin webbläsare Chrome.

I version 63 av Google Chrome, som kommer i oktober, går det att permanent stänga av ljudet på webbsidor, så att det inte kan spelas upp höga ljud plötsligt.

I nästa version kommer webbläsaren inte alls att spela upp ljud från videor som spelas upp automatiskt om du inte själv bestämmer att du vill se video i fråga.

Välkommen funktion

Sedan tidigare går det att stänga av ljudet i enskilda flikar i Chrome, men den nya funktionen kan stänga av ljudet från specifika webbsidor. Det gör det mycket lättare att slippa överraskas av oväntade ljud från webbläsaren.

Den första av de två nya funktioner blir tillgängliga i version 63 av Google Chrome, som släpps i oktober.

Du kan se vilken version av Google Chrome du har via menyn Hjälp – Om Google Chrome i webbläsaren.

Google fortsätter att uppdatera sin webbläsare för att underlätta för alla internetanvändare. Tidigare i år avslöjades det att Google även kommer att blockera reklam i Chrome.

Kanske är du intresserad av...