Flikar Google Chrome

Smart hantering av flikar i Google Chrome.

© PC-tidningen

Genialt knep: Byt snabbt mellan flikar i Chrome i mobilen

Flikar i webbläsaren är en bra idé, men i en liten mobilskärm är det svårt att behålla överblicken om många är öppna samtidigt. Här är knepet som löser problemet.

I såväl datorn som mobilen går det att öppna flera flikar i webbläsaren Chrome. Med för många flikar blir det dock svårt att hitta bland dem.

Detta gäller särskilt i mobiltelefonen eftersom skärmen är så liten.

I Google Chrome finns det dock en klurig funktion för att snabbt byta mellan öppna flikar.

Tack vare den går det snabbt att leta upp en viss flik eller om du behöver byta flera gånger mellan två flikar för att exempelvis jämföra två produkter.

> Mer att läsa: 5 tips om flikar i Chrome

Så funkar det att byta flik i Chrome

Funktionen finns i Google Chrome för både Android och iOS. Har du inte Chrome installerad i mobilen kan du hämta appen för Android eller iOS.

Har du redan Chrome i telefonen bör du kontrollera att den är uppdaterad till den senaste versionen. Då får du tillgång till de senaste funktionerna och den säkraste utgåvan av den.

Videon nedan visar hur enkelt det är att byta mellan öppna flikar i Google Chrome:

För att byta flik sveper du helt enkelt adressfältet åt höger eller vänster.

I en Android-enhet går det dessutom att dra nedåt från adressfältet för att se alla öppna flikar i mindre fönster. Bläddra mellan fönstren och klicka på den flik du vill se.

Ett tredje sätt att öppna en flik är att klicka på den lilla fyrkantiga ikonen med en siffra i. Siffran indikerar hur många flikar som är öppna. Klicka på ikonen för att se miniatyrer av flikarna och för att lägga till en ny flik via plustecknet.

Kanske är du intresserad av...