Hämta med Chrome

Utnyttja Chrome effektivare

4 tips för bättre filhämtningar med Chrome

Var sparas filerna? Går det tillräckligt snabbt? Behöver du några tillägg? Vi hjälper dig att bli bättre på att hämta filer med världens populäraste webbläsare.

Chrome är en strålande webbläsare, men den kan bli ännu bättre. I den här artikeln visar vi några sätt som förbättrar möjligheterna att hämta filer med Googles webbläsare.

Styr var filerna sparas

Det är inte säkert att du vill att filerna ska sparas i Hämtade filer-mappen.

  1. Gå in i Chromes inställningar genom att klicka på de tre punkterna uppe i högra hörnet och välj Inställningar.
  2. Välj Avancerat. Bläddra ner till Nedladdningar och klicka på Ändra för att välja var du vill att filerna ska sparas på datorn.
  3. Om du inte vill ha någon bestämd plats utan bli tillfrågad varje gång du hämtar en fil, aktivera alternativet Fråga var filerna ska sparas före nedladdning.

Se din hämtningshistorik

Du kan snabbt se vilka filer som du hämtade senast. 

  1. Du hittar Chromes översikt över nedladdningar genom att klicka på de tre punkterna uppe i högra hörnet och välja Nedladdade filer
  2. Nu visas en lista med de senaste filerna som du har hämtat.

Hämta filer spårlöst

Om du inte vill att Google eller några andra ska registrera vilka filer du hämtar, kan du använda funktionen som heter Inkognito:

  1. Klicka på de tre punkterna uppe i högra hörnet. Välj Nytt inkognitofönster
  2. Nu kommer filer som du hämtar inte att registreras i webbläsaren.

Så hämtar du filer i alla webbläsare

Om du brukar hämta filer med olika webbläsare får du en mycket bättre överblick med programmet Free Download Manager, som du hittar i Fördelszonen. Programmet innehåller dessutom flera praktiska verktyg, bland annat kan du pausa nedladdningar och schemalägga nedladdningar om du vill att filerna ska hämtas senare. Du kan läsa mycket mer om programmet i det senaste numret av PC-tidningen.

> Som läsare av PC-tidningen kan du läsa guiden och hämta programmet i Fördelszonen redan nu.

Kanske är du intresserad av...