Passande nog även kallad bull-TV

Österrikaren Lars Arpin har byggt det fysiska beviset för att 5G är oskadligt, och försäkrar att ugnen fungerar utmärkt.

Man bygger mikrovågsugn av 5G-telefoner

Känner du dig osäker ifall strålningen från de kommande 5G-nätverken är ofarlig? I så fall ska du läsa PC-tidningens artikel om uppfinnaren Lars Arpin från Salzburg som har utsatt sin kvällsmat för strålningen i en hembyggd mikrovågsugn.

1 april 2019

Uppdaterad 2/4-2019: APRIL APRIL! 

Den här historien är inte sann utan ett aprilskämt. Det är (så vitt vi vet) inte möjligt att bygga en mikrovågsugn av 5G-telefoner. /Redaktionen

------------------

5G kommer! Det nya nätverket med skyhöga överföringshastigheter har fått en massiv medietäckning det senaste året. Somliga fruktar att strålningen är farlig, medan andra ser möjligheter med den nya tekniken.

En person som tillhör den sistnämnda kategorin är en österrikisk ingenjör vid namn Lars Arpin som PC-tidningen har talat med. När de första telefonerna med 5G-kapacitet släpptes på marknaden för ett par månader sedan köpte han inte bara en utan tre stycken. Inte för att få ett snabbt mobilt bredband i hemmet utanför Saltzburg, utan för att motbevisa myten om att strålningen skulle vara skadlig.

– Jag bara skrattar åt domedagsforskningen på området. Det finns en mängd odokumenterade påståenden inbakade i andra lika odokumenterade påståenden, utan något som helst sammanhang eller faktabaserad uppbackning, menar Lars Arpin.

Byggde mikrovågsugn av 5G-telefoner

Aprilskämt 5G

Kötträtter - eller som här stekt kyckling - har tillagats dagligen i 5G-ugnen. Smaken är förträfflig, enligt uppfinnaren.

På bara en månad byggde han 5G-ugnen av chassit från en gammal vanlig kasserad mikrovågsugn samt 5G-sändare och -mottagare från tre stycken kinesiska 5G-telefoner. 

Sändarna byggdes in i taket samt i två av ugnens sidor för att ge största möjliga strålningseffekt.

– Jag har använt ugnen i mer än en månad. Maten blir varm på några sekunder vilket är snabbare än i min gamla mikrovågsugn, säger Lars Arpin till PC-tidningen.

Och du har inte upplevt några bieffekter?

– Nej, den är rund, nästan oval. Men mest på kvällen. Och jag tycker om Eric Clapton, svarar Arpin.

Den nya 5G-standarden kommer att lanseras i Sverige den 1 april 2020.

Kanske är du intresserad av...