Wi-Fi-förlängare
WiFi-extender

Förläng ditt trådlösa nätverk för att få bättre täckningen i hela ditt hem. Lösningen är en nätverksförlängare. 

Bättre täckning med en Wi-Fi-extender

Har du ställen därhemma där det trådlösa nätverket är svagt? Då kan du förlänga nätverket med en Wi-Fi-extender.

2 januari 2023

Oavsett hur stor din bostad är har du säkert märkt att det är svårare att surfa från vissa platser därhemma. Det beror på att ditt trådlösa nätverk inte riktigt når dit.

Det finns många anledningar till att ett trådlöst nätverk blir för svagt på vissa ställen. Det kan till exempel handla om att avståndet till routern kan vara för långt, att väggarna mellan platsen och routern dämpar signalen kraftigt eller att routern står på fel plats.

I många fall kan en nätverksförlängare, eller Wi-Fi-extender på engelska, vara lösningen.

Wifi-extender
WiFi-extender

Nätverksförlängaren tar emot routerns signal, förstärker den och skickar den vidare.

Så funkar en Wi-Fi-extender

En nätverksförlängare eller repeater som det också kan kallas, tar emot signalen från routern, förstärker den och skickar den vidare. Det innebär att signalen blir kraftigare och därmed ökar chanserna att nätverket fungerar på ställen där det tidigare inte gick.

Nätverksförlängaren ska placeras central i den del av bostaden där signalen ska förbättras. Den ansluts sedan till det trådlösa nätverket, som fortfarande kommer att uppträda som ett enda nätverk.

Det är viktigt att nätverksförlängaren placeras så högt som möjligt och inte göms undan bakom möbler eller placeras i ett skåp. Allt material som är framför enheten kommer att dämpa signalen.

Få en Wi-Fi-extender med PC-tidningen

Just nu får du en Wi-Fi-extender som gåva på köpet när du prenumererar på 2 nummer av PC-tidningen.

Nätverksförlängaren ansluts enkelt till din befintliga router. Den fungerar med 802.11ac-nätverk (Wi-Fi 5) och sänder på både 2,4- och 5-gigahertz.

Enheten klarar överföringshastigheter på 1200 megabit i sekunden och tack vare två externa antenner blir signalen så bra som möjligt.

Du får 2 nummer av PC-tidningen för 119 kronor + gåva: Wi-Fi-extender. Du sparar hela 628 kronor. Läs mer om erbjudandet.

Och kom ihåg: det finns ingen bindningstid. Efter att du har fått de to numren kan du säga upp din prenumeration när som helst.


> Är du redan prenumerant? Då kan du köpa WiFi-extenser till specialpris i Moreshop

Specifikationer Wi-Fi-extender:

  • Mått: 95 x 145 x 77 mm
  • Hastighet: 1200 Mbit/s.
  • Standard: 802.11b/g/n/ac
  • Frekvens: 2,4 + 5 GHz
  • Distans: Upp till 20 m
  • Antenner: Externa, vridbara, 100mw

Kanske är du intresserad av...