Planera semestern med Google.
Google Travel

Google stänger Google Trips. Läs hur du kan planera din semester med andra Google-tjänster.

© Google

Google stänger populär resetjänst

Google stänger den populära tjänsten Trips, som kunde användas för att planera semestern. Läs vad du kan använda i stället.

4 september 2019

Googles tjänst Trips har länge varit ett praktiskt redskap för många när det är dags att planera semestern. Den har bland annat hållit reda på flygavgångar och hotellreservationer, men nu har Google beslutat att den är ett avslutat kapitel.

Lyckligtvis återfinns många av funktionerna i andra Google-tjänster.

Sök flyg och hotell med Google Resor

Googles primära resetjänst kommer framöver att heta Resor. Här kan du bland annat söka efter flygresor hos en rad olika flygbolag. 

Du kan även se de lägsta priserna på en karta om du inte är säker på vart du vill resa. På Resor  har du även möjlighet att boka hotell på din destination.

Om du vill veta mer om resmålet behöver du bara välja Utforska så får du förslag på sevärdheter och mängder med information om platsen. Du hittar Google Resor här.

Planera semestern med Google Maps

Många funktioner som har funnits i Trips har med tiden dykt upp i Google Maps, exempelvis möjligheten att placera bokmärken på platser som du vill besöka. 

Längst ner i smartmobil-appen Google Maps kan du även få förslag på sevärdheter, restauranger och hotell på den l av kartan som du tittar på.

Om du har reserverat hotell och fått en bekräftelse i Gmail, eller fått inbjudan till ett möte på ett café och skrivit in det i Google Kalender, kommer även det att dyka upp i Google Maps:

Öppna bara menyn i övre vänstra hörnet. Tryck sedan på Dina platser och välj fliken Bokningar.

> Läs också: Nu blir Google Maps ännu bättre på att visa vägen

Kanske är du intresserad av...