Facebook i mobilen

Välj efterlevandekontakt på Facebook

Vi delar mängder med information, bilder och allt möjligt annat om oss själva på Facebook, men vad händer egentligen när du dör? En efterlevandekontakt kan hjälpa dig med ditt digitala Facebook-arv.

Om du förlorar någon närstående som har varit väldigt aktiv på Facebook, kommer vederbörandes konto stå orört om det inte på förhand har skapats en form av testamente i form av en efterlevandekontakt.

När en Facebook-användare går bort, går det antingen att radera personens Facebooksida (om du har användaruppgifterna) eller göra om den till en minnessida. I samma ögonblick som profilen omvandlas till en minnessida kommer kontot att låsas, och det går inte längre att ändra bilder, texter eller något annat på personens sida, om det inte har ordnats med efterlevandekontakt.

Så här väljer du efterlevandekontakt

  1. Klicka på pilen överst till höger och välj Inställningar och sekretess.
  2. Välj Inställningar följt av Allmänt.
  3. Vid Inställningar för minneskonto klickar du på länken Redigera. Lägg till den person som ska vara din efterlevandekontakt. Läs mer på sidan om hur detta fungerar.
  4. Om du hellre vill att konto raderas efter din bortgång kan du klicka på länken Begär att ditt konto tas bort efter att du går bort.
  5. Varje år kommer du att få en påminnelse om vem som är din efterlevandekontakt. Det går alltid att ändra den här informationen senare.

> Läs mer om Facebook

Kanske är du intresserad av...