Facebook

Radera dina spår på Facebook

Du kan se allt du har sökt efter på Facebook - och det kan Facebook också. Så här raderar du din sökhistorik.

13 november 2015

Facebook kommer ihåg alltid du har sökt från den dagen du skapade ditt facebookkonto, och din make, flickvän eller barn kan snabbt se vad du tittar på när du är på Facebook. Det är dock möjligt att radera sin sökhistorik, och det tar bara ett par minuter.

Så här raderar du din sökhistorik:

Gå till din startsida på Facebook och klicka i sökfältet så att du kan se dina senaste sökningar. Klicka på Redigera-länken som finns under förstoringsglaset. Nu visas en lista med dina senaste sökningar. Sökningar kan raderas var och en för sig genom att klicka på den lilla knappen längst till höger vid varje sökning (en cirkel med ett streck genom) och välja Ta bort. Det går även att radera alla sökningar genom att klicka på Rensa sökningar överst på sidan.

Så raderar du din aktivitetslogg:

Facebook sparar även en lista med allt du har gjort, en så kallad aktivitetslogg. Här kan du se allting du har gjort, bland annat statusuppdateringar du har gjort, bilder du har gillat och diskussioner du har medverkat i. Aktivitetsloggen kan inte raderas som genom ett trollslag, men det går att radera enskilda aktiviteter: Klicka på den lilla pilen längst upp till höger på Facebook-sidan och välj Aktivitetslogg i menyn. Här går det att radera enskilda aktiviteter genom att klicka på pennan som visas bredvid aktiviteten och sedan klicka på Ta bort.

Kanske är du intresserad av...