Facebook

Facebook följer dig via din mobiltelefon.

© Shutterstock

Facebook övervakar dig via mobilen

Din smartmobil skvallrar för Facebook när du använder appen på telefonen. Facebook vet exakt var i världen du befinner dig. Lär dig hur du hittar din historik, och hur du raderar den.

6 juni 2018 av Mathias Alsted Lund Flinck

Har du Facebook-appen installerad på telefonen? Har du med dig telefonen överallt?

Om du svarar ja på bägge frågorna kan du räkna med att Facebook hela tiden vet var du befinner dig och var du har varit.

Det sociala nätverket samlar oavbrutet in information om var du befinner dig via appen och telefonens gps, om du inte aktivt har förhindrat att appen får tillgång till din position. 

Och det är det inte många som gör. 

Kontrollera själv: Det här vet Facebook om dig

Därför kan dessa personer ha delat med sig av otroliga mängder information om var och när de har befunnits sig på olika platser. 

Detta går att undersöka på den här hemsidan, där du kan se hela din platshistorik när du loggar in med dina inloggningsuppgifter för Facebook.

Facebook position

Facebook kan ha otroliga mängder information om var du har varit, om du inte aktivt har stängt av var du befinner dig. Här kan du se hur detaljerad informationen är.

Radera din historik på Facebook

Det kan kännas skrämmande att veta att Facebook har följt dig på dina semesterresor och vet när du har varit vid sommarstugan.

Det är dock inte svårt att radera antingen dagens registreringar eller hela historiken om du verkligen vill storstäda.

  • Om du vill radera en enskild dag, klickar du på de tre punkterna vid det datumet i menyn till vänster och därefter på Radera denna dag.
  • Om du vill radera hela historiken, klickar du på de tre punkterna i övre hörnet och väljer Radera all positionshistorik.

Du kan även hindra Facebook från att samla in din positionsdata i framtiden, men det behöver du göra i mobiltelefonen, där du i telefonens inställningar kan ta bort godkännandet som ger Facebook-appen tillgång till din position.

Om du har tröttnat på Facebook, kan du läsa här hur du permanent raderar ditt Facebook-konto.

> Med en batteripaket behöver du aldrig sakna ström till din smartmobil. Just nu kan du få 2 nummer av PC-tidningen tillsammans med ett snyggt batteripaket för bara 59:90 kronor. LÄS MER OM ERBJUDANDET HÄR.

Kanske är du intresserad av...