Tre goda råd om att göra ditt Facebook-flöde personligare.

Genom att gilla och kommentera inlägg på Facebook indikerar du att du vill se mer av liknande innehåll.

3 råd: Gör ditt Facebook-flöde personligare

Har du ledsnat på vissa sidor eller vännernas inlägg på Facebook kan du med dessa tre knep få ett personligare nyhetsflöde.

24 april 2017 av Christian Slot

Har du också tröttnat på vännernas bilder av dagens middag eller att hela tiden bombarderas med bilder på i föräldrarnas ögon söta bebisar? Eller dyker samma reklam upp om och om igen? Kanske vill du att en viss person alltid ska dyka upp på startsidan på Facebook? Det kan du till stora delar göra någonting åt.

I grunden försöker Facebooks algoritmer visa dig information som Facebook tror att du är intresserad av. Allt baseras på hur du beter dig på Facebook.

I praktiken innebär det att du kan lära Facebook vad du vill se mer av och vad du är intresserad av. Gör du det kommer flödet att fyllas med färre kladdiga bebisar och mer av det du egentligen vill läsa om.

1. Dölj inlägg

Om du klickar på pilen till höger om ett inlägg och väljer Dölj inlägg berättar du för Facebook att du vill se mindre av den typen av material. Därefter kan du klicka på Visa mindre från [person/sida] för ett begränsa mängden inlägg från den avsändaren framöver.

2. Gilla kommentarer, dela

Om du gillar, kommenterar eller delar inlägg visar du för Facebook att du vill se mer av den typen av information. Detta gäller såväl ämnet du gillar och typen av inlägg. Kommenterar du ofta videoklipp kommer du således att få se videoklipp i fortsättningen.

3. Följ och visa först

Är du väldigt intresserad av en särskild profil, grupp eller sida kan inlägg därifrån visas överst i ditt flöde när det händer något hos dem.

Öppna profilens sida, klicka på Gillar överst på sidan och välj Visa först. Nu kommer alla nyheter från profilen att hamna överst i ditt flöde, så att du inte missar något från exempelvis PC-tidningen.

I PC-tidningen 7/2017 kan du läsa mer om hur Facebook bygger upp ditt nyhetsflöde.

Som prenumerant kan du läsa hela historien samt de tio senaste numren av PC-tidningen i mobilen eller pekdatorn via appen Wype.

Kanske är du intresserad av...