internetspeed

Få snabbare internetuppkoppling och streama utan pauser

Öka farten på din internetuppkoppling helt utan inköp av dyra paket från din internetleverantör. Vi har samlat tips, guider och tester som hjälper dig en god bit på vägen till att nå nya hastigheter på nätet, så att du kan streama snabbt från till exempel SVT Play och Netflix.

29 september 2014

Gör upp en gång för alla med din tröga internetuppkoppling och få full fart på ditt hemnätverk. Vi har samlat utförliga tester av routrar och nyttiga guider som kan hjälpa dig att optimera hemnätverkets täckning och hastighet. Du kan alltså tryggt vinka adjö till segt surfande och långsam streaming från tjänster som SVT Play, Netflix och Viaplay.

Det perfekta hemnätverket

Du har ett hemnätverk som kanske består av en dator, en router med internetanslutning – men inget annat. Med den här artikeln vid handen får du kanske ut mera av utrustningen, högre fart, stabilare nätverk och möjlighet att ansluta fler enheter.

Läs mer

Suveränt nätverk i din gamla pc

Med ett nytt nätverkskort som stödjer 802.11ac kan du få full fart på nätverket även i en gammal pc.

Läs mer

Här är den bästa webbläsaren

En webbläsare ger dig möjlighet att surfa på internet. Den ska vara säker, snabb och fungera utan problem på alla webbplatser, så att text, bilder och video visas som de ska.

Läs mer

Kartlägg det trådlösa nätverket

Använd det här programmet för att mäta upp nätverket i alla rum därhemma.

Läs mer

Koll på internetanslutningen

När din dator har kopplat upp sig på internet har alla program i Windows lika mycket rätt till anslutningen. Men med det smarta programmet NetBalancer kan du styra hur mycket programmen får suga ut av kapaciteten.

Läs mer

Byt kanal och surfa utan avbrott

Tappar du ofta kontakten med internet eller känns det som om internet går långsamt? Det kan bero på att routern använder samma kanal som dina grannar. Lösningen är att byta kanal!

Läs mer

Var har du placerat din router? GÖR DET SJÄLV: Finns det ställen i bostaden där den trådlösa förbindelsen är kass? Då ska du hänga med och se vad du kan göra för att nätverket ska nå längre. Och du klarar det utan att veta ett smack om it-teknik. Läs mer i tidningen Gör det själv

Kanske är du intresserad av...