Välj den bästa kostnadsfria e-posten
E-post:

Välj den bästa kostnadsfria e-posten

Det finns en uppsjö av olika webbmailtjänster och e-postprogram som du kan hämta och använda utan att det kostar något. Här får du tre webbmailtjänster och fem e-postprogram, alla kostnadsfria, så att du kan avgöra vilket som passar dig bäst.

6 januari 2022

Nästan allt brevskrivande görs i dag på datorn och inte utan anledning: det är enkelt, snabbt och gratis att skicka e-post, som till på köpet är framme hos mottagaren inom några sekunder.

Läs testet för att hitta den e-postlösning som passar dig bäst.


Det finns flera kostnadsfria e-postleverantörer att välja mellan om du behöver skapa en ny e-postadress. Här berättar vi om de tre största och bästa.

Gratis e-post 1: Outlook.com

Microsofts kostnadsfria webbmail har de flesta förmodligen stiftat bekantskap med och inte utan anledning. Det är en av de mest tillförlitliga och genomarbetade webbmailtjänsterna på marknaden, och till skillnad från Outlooks e-postprogram kostar e-posttjänsten inte något. 

Du behöver inte heller använda det kommersiella Outlook-programmet för att hämta dina mejl till datorn. Du kan enkelt använda andra och kostnadsfria e-postprogram med din Outlook-adress.

Det går även att använda Outlook-adressen för att logga in på dina Windows-enheter.

Du kan skapa en gratis e-postadress här.

Gratis e-post 2: Gmail

Gmail är en av världens mest använda webbmailtjänster. Det är en e-posttjänst som erbjuder allt du behöver, inklusive ett effektivt skräppostfilter och en otroligt pålitlig service. Gmail kan enkelt användas tillsammans med ditt e-postprogram, men också användas tillsammans med Googles egen webbmail för att läsa eller skicka e-post

Du kan också använda Gmail-adressen för att logga in på dina Google- och Android-enheter och för att logga in på olika Google-tjänster.

Du kan skapa en gratis e-postadress här.

Gratis e-post 3: Yahoo mail

Yahoo mail har funnits väldigt länge, även om den inte syns till speciellt mycket sedan deras sökmotor blev överkörd av Google. Det är synd, för deras e-posttjänst är förträfflig.

Med Yahoos webbmail kan du enkelt söka i dina mail, gruppera dem och använda e-postmallar. Dessutom kan du även här enkelt använda din Yahoo-mail tillsammans med ett e-postprogram.

Du kan skapa en gratis e-postadress här.

När du bytt till din nya e-posttjänst, glöm inte att berätta det för vännerna samt de tjänster, föreningar och företag som använder din adress för att komma i kontakt med dig. Du kan läsa vår ”kom ihåg-lista” för det perfekta e-postbytet här. 

Installera ett e-postprogram på datorn.
Kostnadsfria e-postprogram:

Det finns många fördelar med att ha ett e-postprogram på datorn och mobilen, istället för att bara komma åt din mejl via en webbläsare. Det finns dessutom många bra och kostnadsfria e-postprogram för ändamålet. 

Välj det bästa kostnadsfria e-postprogrammet för dig

De flesta öppnar och läser sin e-post i webbläsaren. Det finns dock flera fördelar med att använda en e-postklient för att läsa och skicka e-post i ett program.

Ett av de mest kända e-postprogrammen är utan tvekan Microsoft Outlook.

Om du inte vill eller har råd att spendera pengar på ett e-postprogram finns det dock flera kostnadsfria – och överraskande bra – alternativ.

Fördelar med ett e-postprogram:

  1. Du kan läsa dina mejl utan att vara uppkopplad.
  2. Du får en inbyggd kalenderfunktion.
  3. Du kan i en del fall installera tillägg som ger extrafunktioner.

5 kostnadsfria alternativ till Outlook:

Gratis e-postprogram 1: eM Client

Ett e-postprogram som är otroligt enkelt att konfigurera, mycket överskådligt och innehåller massor av användbara funktioner.

Stöder dock endast två konton i den kostnadsfria versionen. Hämta programmet i Fördelszonen

Gratis e-postprogram 2: Mailbird Lite

Fungerar nästan som en kommunikationscentral med integrationen av appar.

Ett minus är dock att du bara har tillgång till ett e-postkonto i den kostnadsfria versionen.

Läs vår recension av programmet i Testzonen.

Gratis e-postprogram 3: Mozilla Thunderbird

Ett kraftfullt och överskådligt e-postprogram som är extra bra om du gillar flikar.

Läs vår recension av programmet i Testzonen.

Gratis e-postprogram 4: Opera Mail

Enkel och minimalistisk design. Installationen är dock lite knepig och det finns ingen kalenderfunktion.

Läs vår recension av programmet i Testzonen.

Gratis e-postprogram 5: E-post

Användarvänligt och enkelt att använda – plus att det är inbyggt i Windows. Sök bara efter ”E-post” i Windows så är du igång.

E-postappen från Microsoft erbjuder dock inte lika många funktioner som de andra programmen. 

Kanske är du intresserad av...