Ibland visas inte humörsymboler i e-post på rätt sätt.

Humörsymboler ändrades alltid till bokstaven J i e-post som skickas från Outlook till andra e-postprogram. Nu är det dock slut med det.

© Shutterstock

Microsoft fixar problem med humörsymboler

Humörsymboler ändrades alltid till bokstaven J i e-post som skickas från Outlook till andra e-postprogram. Nu har Microsoft löst problemet.

6 september 2017 av Christian Slot

"Solen skiner J Ska vi ta en fika i eftermiddag?" Har du också funderat på varför det ofta dyker upp ett J mitt i en text när du får e-post?.

Problemet kommer sig av ett fel i Outlook som inte på ett korrekt sätt har hanterat så kallade humörsymboler (😀), eller smileys på engelska. När e-posten öppnas av mottagaren i ett annat e-postprogram har den glada humörsymbolen ersatts med ett stort J. 

Korrekta humörisymboler i Outlook

Problemet var att andra e-postprogram som till exempel Gmail eller Apple Mail inte stödjer teckensnittet Wingdings. När e-post med Wingdings i öppnas i ett sådant program ersätts tecknen med andra, i det här fallet bokstaven J.

Microsoft ska nu uppdatera Outlook och lovar att lösa problemet innan årets utgång.

😀

Det finns även andra humörsymboler som inte alltid ser ut som det var tänkt när de når mottagaren och som i vissa fall kan betyda något helt annat i andra typer av enheter. Här är några exempel.

Kanske är du intresserad av...