Google ger dig ett komplett kontorspaket

På Google.com får du tillgång till Googles många verktyg.

© PC-tidningen

Så får du enkel tillgång till Googles alla verktyg

Har du koll på var du hittar Google Dokument, Foton, Kalkylark och Kalender? Vi visar hur du enkelt får tillgång till Googles alla gratisverktyg.

3 juni 2019 av Niklas Ernst

Google har med tiden utvecklat en mängd olika verktyg som gör livet vid datorn enklare, till exempel program som Dokument, Foton, Kalkylark.

Alla dessa verktyg finns samlade på Googles hemsida, och här kan du själv välja vilka verktyg och funktioner som du vill ha enklast tillgång till.

Vi visar hur du kan använda genvägar på Googles hemsida.

  1. Surfa till hemsidan www.google.com
  2. Klicka på de små fyrkanterna i övre högra hörnet. 
  3. Nu öppnas ett fönster med genvägar till de olika Google-verktygen.
  4. Om du vill flytta en genväg behöver du bara hålla ner vänster musknapp på ikonen och dra den till den plats i menyn där du vill att den ska vara. 
  5. Om du klickar på Mer längst ner i fönstret visas ännu fler verktyg. Dessa kan du på samma sätt flytta upp i menyn så att du når dem enklare. 

Få tillgång till allt med ett Google-konto

Nu vet du hur du kan anpassa menyn så att du snabbt når de verktyg och funktioner som du använder mest. För att få tillgång till dem behöver du dock ett Google-konto. 

Om du inte redan har ett sådant kan du läsa vår guide till hur du skapar ett sådant och vad du får tillgång till.

Läs mer i Google-skolan i Fördelszonen

I det nya numret av PC-tidningen finns den senaste delen i vår stora Google-skola.

Över tio avsnitt lär vi dig allt du behöver veta för att bli en expert på många av de tjänster som du för tillgång till med ett Google-konto. I det nya avsnittet går vi på djupet angående Google Kalkylark, som är så kraftfullt att det kan mäta sig med Microsofts Excel.

> Som prenumerant kan du läsa det första avsnittet som handlar om Google Dokument och andra avsnitt av Google-skolan i Fördelszonen.

> Läs mer om Google och dess funktioner och nyheter här

Kanske är du intresserad av...